Lego-robotter og hjemmebag på gymnasiet

Lørdag den 9. november lagde Herningsholm Gymnasium hus til den trettende udgave af First Lego League

Hvad får man, hvis man kombinerer 46 kasser Lego med et tilsvarende antal hold af kreative børn og unge? Så får man First Lego League!

Lørdag den 9. november blev Herningsholm Gymnasium fyldt med børn og unge, der dystede i kapløb med Lego-robotter og præsentationer af mulige løsninger på fremtidens udfordringer med store naturkræfter.

"Orkanens øje" fra Lind Skole havde valgt at sætte fokus på orkaner i deres præsentation for dommerne. På deres stand havde de lavet en miniature af en orkan ved hjælp af en liggende bordventilator med et gennemsigtigt cylinder ovenpå og fjer indeni. I en beholder ved siden af havde de små hvide kugler, der var malet som øjne, og hvis gæsterne kunne gætte antallet af øjne, kunne de vinde biografbilletter.

- Vi har valgt orkaner, fordi vi ikke vidste meget om orkaner, og fordi der lige har været orkan i Danmark, sagde Andreas Birkholm fra Lind Skole.

- Kuglerne skulle egentlig have været inde i orkanen, så det blev endnu sværere at se, hvor mange der er, men de var for tunge, sagde han.

Alle hold havde arbejdet med præsentation af deres bud på en løsning på de udfordringer, der er rundt om i verden, når store naturkræfter er på spil. Derudover skulle holdene også vise dommerne hvordan, de fik skabt opmærksomhed omkring deres stand. Der blev delt løbesedler ud, der var lagt fodspor på gulvet, der ledte hen til en af standene, og ved langt de fleste stande blev der budt på både saftevand og hjemmebag. Imens nogle af holddeltagerne sørgede for standene og præsentation for dommerne, stod resten af holdet for Lego-robotterne, som de havde programmeret og trænet i at styre siden august.

Undervisning om tsunamier

På en bane skulle robotterne forsøge at redde Lego-mennesker og dyr, inden de blev ramt af en tsunami.

"Find Nami" fra innovationsklassen 8.a på Lind Skole var med sidste år, og det gav dem lidt mere overskud i forhold til dette års konkurrence.

- Det er dejligt at have erfaringen fra sidste år, sagde Sebastian Skærlund Henriksen.

Holdet var efter første robot-løb på en fjerdeplads, og i deres præsentation havde de valgt at fokusere på tsunamier.

- Folk kender ikke tegnene på, hvornår der er en tsunami på vej, så det vil vi gerne undervise dem i, sagde Rasmus Frejo Hyldgaard Poulsen, der syntes, at det havde været alle anstrengelserne værd at deltage i First Lego League.

- Det er sjovt. Vi har brugt lang tid på at forberede os, og så vil vi også gerne se det blive til noget, sagde han.