Snedkere i Letland og Tanzania

Som international snedker tager man en del af sin praktik i udlandet. Det giver oplevelser for livet at skulle stå på egne ben i lande som Letland og Tanzania

Daniel Møller Klarholt og Casper Bird Sørensen har netop afsluttet deres uddannelse som henholdsvis international maskinsnedker og international bygningssnedker. 

Uddannelsen til international snedker indbefatter blandt andet praktikophold i udlandet.

- Det har været en kæmpe oplevelse og en helt anden verden at komme til, siger Daniel Møller Klarholt, der arbejdede tre måneder i Tanzania, hvor han udførte tømrer- og monteringsarbejde. 

- Det har givet lidt mere livserfaring og også været lidt grænseoverskridende indimellem, siger Daniel Møller Klarholt, der også fik oplevet den lokale kultur.

- Her har de fleste et sted at bo og mad på bordet. I Tanzania er der stor forskel på rig og fattig, og man viser, hvis man har penge, mens mange bor i lerhytter og blikskure, siger Daniel Møller Klarholt.

Mod på mere

Casper Bird Sørensen var i Letland i godt to måneder som en del af sin praktik. 

- Jeg har ved et firma, der lavede HAY-stole. Fagligt var det noget helt nyt. De var ikke så gode til engelsk derovre, så vi måtte lave fagter for at kommunikere. Jeg er blevet mere åben af at være af sted, siger Casper Bird Sørensen, der var af sted og boede sammen med en klassekammerat.

Udlandsopholdet var det, der i første omgang gjorde udfaldet for, at Casper Bird Sørensen valgte uddannelsen som maskinsnedker. 

- Jeg startede som fejedreng ved virksomheden, og de ville gerne have mig i lære og vidste, hvad det var, de skulle fokusere på for at få mig overtalt til at gå i lære, siger Casper Bird Sørensen med et grin.

Udlandsopholdet har også givet blod på tanden og mod på mere. 

- Jeg vil gerne af sted og arbejde i udlandet igen. Virksomheden, jeg er ansat i, har en afdeling i Finland, så det overvejer jeg, siger han.