De fire hold er meget glade og stolte over at være gået videre til DM.

Stor succes ved DM-kvalifikationen i Young Enterprise

Elever fra Herningsholm Gymnasium tog alle fire DM-pladser, da kvalifikationen i Region Midtvestjylland løb af stablen i Viborg onsdag den 12. marts

De unge virksomheder e-matematik, Come On, NoLift og MEKS sikrede sig i går en plads ved DM i Entreprenørskab, hvor de stillede op i hvert deres spor i Company Programme.

MEKS med Kamilla Stougaard, Frederikke Ottosen, Elisabeth Jensen og Mia Falkesgaard (2E) vandt sporet Business & Services og blev samtidig topscorer i den samlede stilling. MEKS står bag hjemmesiden Designwrist, som gennem videoguides giver tips til, hvordan man kan lave hjemmelavede smykker ud af små elastikker. Hjemmesiden indeholder samtidig en webshop, hvor materialer til smykkerne kan købes. Ønsket er at give piger i aldersgruppen 8-13 år mulighed for at samles om en aktivitet, der ikke er online, og skubbe til deres kreativitet. Siden lancering for tre måneder siden er der gennemført 109 salg i webshoppen.

e-matematik med Thor Birkbak (3V), Frederik Kofoed (2E) og Sandra Mikkelsen (3B) vandt sporet Science & Technology. e-matematik har udviklet et online matematikunivers, hvor elever på gymnasiale uddannelser kan få forklaret matematiske emner. Som noget helt særligt kan hjemmesiden lave eksempler baseret på elevens indtastninger med enkle forklaringer til udregningen. Gruppen forventer at lancere e-matematik i løbet af foråret.

På sporet Trade & Skills vandt NoLift med Sebastian Bisballe, Malene Lauridsen, Mads Nyeng og Sabina Kirk (2E). NoLift tager udgangspunkt i dagplejemødres arbejdsforhold og er i gang at udvikle en barnestol med hæve-sænke funktion, der skal sikre dagplejemødrene færre daglige løft og dermed færre rygskader. Projektet er stadig i udviklingsfasen, og gruppen forventer, at det vil kræve udefrakommende økonomisk og teknisk hjælp at få produktet ud til kunderne.

Come On med Victoria Skov, Signe Pedersen og Bolette Sand (2E) vandt sporet Society & Globalization. Come On har, med udgangspunkt i samfundets stigende krav til borgere om at være online, udviklet en guide henvendt til ældre. Guiden indeholder forklaringer og trin for trin vejledninger til emner som netbank, digital post og Facebook. Virksomheden har allerede solgt de første 119 eksemplarer af guiden.

DM i Entreprenørskab finder sted 24. april i København som et led i Company Programme, der afholdes af Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Danmark.