Årets Skills-deltagere er fundet

Torsdag blev spændingen udløst, da Herningsholm fejrede afslutningen på årets lokale skolemesterskaber.

Flere af elevernes virksomheder havde benyttet muligheden for at kigge forbi og anerkende deres lærlinge til en fælles ceremoni.

"I dag samles vi for at hylde alle jer modige Skills-atleter, for det er jer, der repræsenterer Herningsholms DNA – en stærk vilje til at dygtiggøre sig. Tak til jer og tak til virksomhederne, der bakker op," sagde uddannelsesdirektør Martin Holmgaard.


Derefter blev deltagerne fra de forskellige erhvervsuddannelser kaldt på scenen, hvor hvert fag på skift kunne udråbe en eller flere elever som skolemester.

De nykårede skolemestre fik desuden overrakt en Maximum Skills-trøje som symbol på, at de nu skal videre til de regionale mesterskaber og chancen for at kvalificere sig til DM i Skills næste år.

Fra Herning til Europa
Hæder var der også til tre Herningsholm-elever, som netop er vendt hjem fra EuroSkills i Polen.

Jacob Munkgaard Sørensen fra tømreruddannelsen og Lukas Grummesgård Kristensen fra mureruddannelsen blev hver med en 5. plads tildelt en Medallion for Excellence, og Asker Jaedicke Christiansen Schmidt leverede en beundringsværdig præstation på en flot 8. plads ud af 14 mulige i faget industritekniker.

Her tog Henrik Kjeldsen ordet. Han er direktør for EuroSkills 2025, der skal foregå på hjemmebane i Herning.

"Kære Asker, Jacob og Lukas. Det har været en ære at følge jeres rejse i EuroSkills. Jeres præstationer, både under presset og de uforglemmelige oplevelser, viser, at I har været en del af noget stort og afgørende. Alle har talt om jer, fordi I har repræsenteret os med stolthed og dygtighed," sagde Henrik Kjeldsen.

Han vendte sig mod tilhørerne og sendte budskabet videre til nye Herningsholm-talenter:

"Det handler ikke kun om at deltage, men om at gøre en forskel for jeres fag. Jeres passion, dygtiggørelse og stolthed inspirerer allerede mange. Vi ser frem til at fejre jeres talenter, måske på Skills-landsholdet eller til EuroSkills 2025. Bær denne stolthed med jer og del den med dem, der måske har valgt en anden vej."

Dybfølt tak til trænerne
Til slut var der også fortjent hyldest til elevernes trænere, som er undervisere fra uddannelserne.

"Uden jeres uundværlige indsats ville vi ikke stå her i dag med så dygtige deltagere. Med god grund er det ofte dem på scenen, vi hylder, men det er jer, som skaber rammerne, der gør læringen sjov og spændende," sagde uddannelsesdirektør Martin Holmgaard til store klapsalver fra tilhørerne.

Han sluttede med at sige:

"Talent er ikke medfødt. Det er resultatet af vedholdenhed, af at lære af de bedste og altid at gøre sit ypperste. Så bliv ved med at vise den vilje og det mod, som har bragt jer her i dag."

De lokale skills-mesterskaber er første step til at deltage i DM i Skills, som finder sted 18-20. april 2024 i Roskilde – og senere EuroSkills på hjemmebane i Herning i 2025.

Oversigt over lokale skolemestre
Herunder er dagens udnævnte vindere. Nogle uddannelser kårer to vindere. Snedkeruddannelsernes deltagere var også på scenen, men en proces er fortsat i gang med at finde og kåre en vinder.

Frisør:
Laura Lærke Karlsen, Håreksperten i Struer v/ Susanne Gravsen

Murer:
Mads Enggaard Bilberg, K Weis Murer A/S

Tømrer:
Daniel Myhre, Tømrerfirma Peter Madsen
Mathias Ravn, Tømrerfirmaet LJ Montage ApS

VVS:
Andreas Fredberg Pedersen, Vittrups Smedie & VVS
Laurits Claus Korsholm, VVS & Kloak Søren Jespersen

Industritekniker:
Noah Thayssen, Grundfos

Elektriker:
Daniel Lysgaard Christensen, Pro El-Teknik