Herningsholm Skills 2014

Fredag den 12. september kl. 8.30 indtog 1347 8. klasses elever Herningsholm Erhvervsskole til en dag fyldt med festlige Skills-konkurrencer og information om erhvervsuddannelserne. Det hele blev akkompagneret af højt humør, bragende solskin og fed musik fra festteltet

Festivalstemning

Morgenens tætte tåge lettede i takt med elevernes ankomst, og de bankende rytmer fra Dj’ens bas fik snart en rund og skinnende sol frem, som sammen med de opslåede telte, musikken og de ensklædte guider forlenede hele arrangementet med en glad festivalatmosfære.  

De mange folkeskoleelever var ikke kun mødt op for at heppe på deltagerne i finalerne i SkoleSkills 2014, men også for at komme på en rejse rundt på Herningsholm Erhvervsskole, hvor de havde mulighed for at se, høre og prøve kræfter med de mange forskellige merkantile og tekniske erhvervsuddannelser.

Desuden var der mulighed for at se de dygtigste erhvervsskoleelver kæmpe i de lokale mesterskaber om at blive områdets dygtigste inden for deres fag. 

Fra Murerlund til Tandrup 

Bag mange af de farvestrålende poloer gemte sig erhvervsskoleelver, der hjemmevante, som de er, fungererede som guider for 8. klasses eleverne, når de skulle rundt til de fremmede og eksotiske byer med navne som Murerlund, Frisørsted, Snedkersten, Tandrup og Tømrerstrup. 

Stand-up-komikeren Sebastian Dorset var veloplagt konferencier under SkoleSkills-finalerne, og han forstod så sandelig at krydre opgaven med små morsomheder, når de dystende hold med stor energi og fighterånd gik i gang med opgaverne. 

Klassekammeraterne støttede højlydt og entusiastisk de dystende hold på scenen, der gav alt, hvad de havde i sig. 

Der blev fundet en vinder i SkoleSkills 2014, uddelt præmier, og så var dagen ved at være forbi for de mange folkeskoleelever – dog helt ovre var dagen ikke for et par sejrssikre drenge, der insisterede på revanche mod tømrereleverne i konkurrencen om, hvem der hurtigst kunne save og slå søm i. 

En hyggelig dag 

For enden af dagen ventede en blå Goodie Bag med solbriller, Jelly Beans og informationsmateriale på de elever, der kunne fremvise et pas fyldt med stempler fra de opdigtede erhvervsbyer, de havde besøgt.

Mikkel Lund Birk fra Engesvang Skole syntes, at dagen havde været god:

-Jeg synes, det har været vild interessant. Jeg havde ikke nogle forestillinger, da jeg kom, men jeg synes bare, det har været fedt at være rundt at se de forskellige fag, særlig industritekniker var spændende, siger han.

De tre veninder fra Sunds Skole, Cecilie, Nanna og Helle lagde i sær vægt på, at det havde være en rigtig hyggelig dag, og et godt gennemført arrangement med god stemning og højt humør. Skulle de udpege én særlig god ting ved dagen, var det besøget hos frisørerne.

-For vi fik nogle rigtig gode tips til hårplejning og frisure, griner de.

Da programmet for folkeskoleeleverne sluttede manglede blot det sidste punkt på dagen, nemlig kåringen af skolens dygtigste håndværkere i de lokale mesterskaber. 

En dejlig dag med solskin, konkurrencer og mange glade gæster var veloverstået.