Herningsholm Erhvervsskoler er vært for de regionale mesterskaber i skills for bygningssnedkere

Torsdag og fredag den 2. og 3. oktober er der igen dyb koncentration og benhård konkurrence på skemaet, når de dygtigste bygnings-og maskinsnedkere mødes i henholdsvis lokale og regionale mesterskaber i skills. DM venter forude

En trappeskammel med vanger i fyrretræ og trin i egetræ. Således lyder opgaven, som de to konkurrende bygningssnedkere skal løse i de regionale mesterskaber. De seks maskinsnedkere skal i deres lokale mesterskaber fremstille et anretterbord i massiv asketræ.

Hvor Herningsholms deltagelse ved DM er sikret hos maskinsnedkerne, der er der ekstra spænding på hos bygningssnedkerne, hvor det er op til det lokale håb, Daniel Bundgård Pedersen at sikre skolens bygningssnedkere repræsentation ved DM.

12 timer fordelt over 2 dage er, hvad kombattanterne har, indtil gongongen lyder fredag klokken 12.15, hvor opgaverne skal være klar til bedømmelse.

Derefter er det op til dommerne at afgøre, hvilke tre maskinsnedkere der ryger direkte i DM-finalen i Bella Centret. Spændende bliver det også, om bygningssnedkeren fra Herningsholm kan indløse billet til DM, eller det bliver hans konkurrent fra Skive, der løber af med sejren. Det ved vi først, når de sidste høvlspåner har lagt sig, værktøjet er pakket sammen og dommerne har talt.