HG elever til Californien

13 spændte hg-elever er i gang med de sidste forberedelser, inden de i uge 44 drager på et fire ugers collegeophold til Santa Cruz i Californien. Her venter mange kulturelle såvel som erhvervsfaglige oplevelser

California Dreamin’

Geografisk og måske også mentalt er der langt mellem det efterårsvåde Herning og det solvarme surferparadis, Santa Cruz i Californien.

Men præcis hvor stor forskel, der er mellem dansk og amerikansk kultur, glæder HG eleverne sig meget til selv at kunne konstatere.

Så selv om vejret er dejligt i Californien, og Stillehavets bølger danser mod en blåhvid himmel, så bliver der ikke tale om nogen badeferie for eleverne.

I Santa Cruz skal de nemlig gå på college og lære om amerikanske forhold og sprog, og de skal selv holde oplæg på klassen, på engelsk selvfølgelig, om danske forhold.

Endvidere skal HG eleverne på virksomhedsbesøg hos Plantronics, der blandt andet producerer headsets, og hos slikfabrikanten Jelly Beans.

Og så får de danske elever også en indføring i, hvad der på amerikansk forstås ved pli og ordentlig opførsel.

Frivilligt arbejde og fængselsbesøg

I USA er der en lang tradition for frivillig arbejde. Det er derfor også planen, at de danske elever skal prøve at arbejde som frivillige med at dele mad ud til fattige amerikanere.

Der bliver dog også tid til udflugter til San Fransisco, til Alcatraz, og til en skovtur ud i de imponerende høje californiske skove, hvor der skal klatres i træer.

HG eleverne bliver indkvarteret hos en amerikansk værtsfamilie, og det skal sammen med de to amerikanske samtalepartnere, der følges rundt med gruppen, medvirke til, at der bliver talt en masse engelsk, og til at den amerikanske livsform kommer inde under huden på de danske elever.

Høje på oplevelser

Kasper Nøreng fra 2. HG ser frem til at opleve den amerikanske kultur.

-Jeg glæder mig særligt til at møde min værtsfamilie. Det bliver spændende. Og så at skulle prøve at gå på et amerikansk college, siger han.

Pernille Sørensen glæder sig også til at møde sin værtsfamilie og mærke den amerikanske kultur, men hun er også spændt på, hvad selve rejsen vil gøre ved hende og hendes klassekammerater.

-Jeg ser meget frem til den udvikling og selvstændighed, som jeg er sikker på kommer, når man rejser fire uger til USA.

Lærer på HG, Allan Simonsen, nikker og tilføjer

-Vi plejer at sige, at eleverne, når de kommer hjem, er to meter høje og to meter bredde. Og det er altså ikke fordi, de har spist for mange burgere, men fordi de kommer hjem høje på oplevelser og høje af selvtillid, siger han med et glimt i øjet.

Mange oplevelser rigere lander HG eleverne igen på dansk jord den 22. november.