Nyt skoleår begynder på Herningsholm

Det var forventningsfulde og spændte elever, der mandag morgen mødte ind i Agoraen på Herningsholm Erhvervsgymnasium til et nyt skoleår.

Langs bordene tog eleverne plads, og da klokken passerede otte, indtog rektor Marie Lund scenen og bød 339 nye elever på HHX, HTX samt Idrætsgymnasiet Herningsholm i Herning velkommen.

"Jeg har glædet mig meget og været lidt spændt," siger Anton Gade Christiansen, som de næste tre år ser frem til at få nye venner og nye faglige egenskaber. 

Det var også en spændt Kasper Skibsted Sørensen, der trådte ind i Agoraen til sin første skoledag på Herningsholm. For ham var HHX det rette valg. 

"Jeg tænker, at det er den uddannelsesvej, der passer bedst til mig, og så har jeg hørt, at Herningsholm skulle være et godt sted at gå, så derfor valgte jeg skolen," siger han.

 

Første skoledag for alle uddannelser

Det var ikke kun på erhvervsgymnasiet, at forventningsfulde elever mødte ind til første skoledag. 

På erhvervsuddannelserne på Lillelundvej i Herning, Handelsgymnasiet Ikast-Brande (HHX), datauddannelsen og mediegrafiker i Ikast samt Agroskolen i Hammerum stiftede nye elever også bekendtskab med klassekammerater og undervisere. 

Jonathan Ravidran var en af dem, som i dag begyndte på én af Herningsholms mange erhvervsuddannelser. Han vil gerne være tandklinikassistent.

"Jeg synes, at tandklinikassistent lyder som et spændende erhverv, så jeg glæder mig til at komme i gang og blive klogere på uddannelsen," siger han.

 

Nye klassekammerater

For Celina Andersen, der gerne vil uddanne sig til frisør, var der en lettere nervøsitet på første skoledag, da hun skulle møde sine nye klassekammerater for første gang.

Med en navneleg blev stemningen lidt mere løssluppen i lokalet, og nu glæder hun sig til at lære meget mere om blandt andet at klippe og farve hår.

"Jeg har været spændt og lidt nervøs for at starte i dag, men har hørt fra andre, at skolen er et godt sted, så nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med min uddannelse," siger Celina Andersen.