En erfaren murer i Skills-regi

Team Herningsholm: Efter tre forsøg er det endelig lykkedes Jonathan Andreasen at bryde gennem muren og komme til DM i Skills

21-årige Jonathan Andreasen fra Spjald har de seneste tre år stillet op til de lokale mesterskaber i Skills. I 2014 gik han også videre til de regionale mesterskaber, men ikke før i år lykkedes det ham at tage skridtet videre til DM.

- Jeg synes, at det er rigtigt sjovt at være med og spændende at konkurrere mod de andre. Jeg tror, at jeg har en fordel ved at have været med før, fordi jeg ved, hvordan det fungerer, og jeg har prøvet at arbejde under det pres før, siger Jonathan.

Udfordrende opgave

I år har murerne 23 timer til at lave deres opgave, som består af en mur med en gesims, et stik og en åbning. En udfordring, som Jonathan er klar til at tage op.

- Det er ikke en nem opgave. Der er egentligt meget regulært murearbejde, men der er rigtigt mange loddesteder, hvor murværket skal være lige. Og så skal alle skæringerne se godt ud. Men jeg skal nok nå at få det hele lavet, forklarer Jonathan.

Murerne fik deres DM-opgave et par måneder før konkurrencen, og Jonathan har derfor brugt både juleferien og weekender på at træne. Derudover er de seks deltagende murere mødtes til en træningslejr i Hjørring, hvor de træner og får vejledning af landsholdstræner Finn Pedersen.

Stærkt murerteam

Team Herningsholm stiller i år med en ekstra stærk murer-front bestående af udfordreren Jonathan og den forsvarende danmarksmester Jacob Trærup Ahlgreen. Sidstnævnte er automatisk kvalificeret, fordi der med årets danmarksmestertitel følger en billet til VM i Skills, WorldSkills, som kun holdes hvert andet år

Men Jonathan ser det kun som en god ting, at de bliver to midtjyske murere i Gigantium i Aalborg.

- Det er helt fint, at vi er to, der skal af sted. Vi hygger os og kan spørge hinanden til råds. Det er slet ikke sådan, at der er dårlig stemning. Jeg glæder mig bare, til at vi skal af sted, siger Jonathan smilende.

Jonathan afslutter sin uddannelse til marts. Han er i lære ved Murerfirmaet Glen Østergaard i Spjald. Med en afsluttet mureruddannelse i rygsækken vil Jonathan gerne ud og rejse med en kammerat. Planen er et halvt års tid med besøg i blandt andet Sydamerika, Vietnam og Thailand – med mindre han napper VM-billetten selvfølgelig.