Snedkerfaget er et traditionsrigt håndværk, der samtidig er stærkt på teknologisk fornyelse. Her lærer du at bruge det klassiske håndværktøj til at lave et møbel, en dør og lignende - helt fra bunden.

Møbelsnedkeren fremstiller alle slags møbler i træ. Du kommer til at arbejde med produktudvikling og fremstilling af prototyper, og du vil være med i produktionen af såvel special- som seriefremstillede møbler.

På Herningsholm Erhvervsskole arbejder vi allerede på grundforløbet med design og produktudvikling. Sammen med de basale faglige kompetencer er innovation et grundlæggende element i undervisningen. Vi forsøger at holde fagets faglige traditioner i hævd med respekt for den teknologiske udvikling. Vi investerer derfor løbende i nyt udstyr. 

Fremtidsmuligheder

Med et snedkersvendebrev i hånden er der mange muligheder for arbejde. 

Du kan også videreuddanne dig til eksempelvis: produktionsteknolog, konstruktør eller ingeniør. 

Varighed

Uddannelsen til møbelsnedker varer 3 år og 3-9 måneder

Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.


INTERNATIONALT SPECIALE

Du kan vælge at tage uddannelsen som International Snedker. Det betyder, at du gennem studietur og et eller flere udenlandske praktikophold får kendskab til produktion, sprog og kultur uden for Danmarks grænser.

Læs mere om specialet International Snedker.


For at begynde på en erhvervsuddannelse skal du have opnået et 2-tal i gennemsnit i dansk og et 2-tal i gennemsnit i matematik fra folkeskolens afgangsprøve.

Hvis du ikke kan opfylde karakterkravene, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.

Læs mere og tilmeld dig optagelsesprøve

Uddannelse med kvote

Der er adgangsbegrænsning på uddannelsen til møbelsnedker. Det betyder, at du skal have en praktikplads eller en kvoteplads på Herningsholm Erhvervsskole for at blive optaget på uddannelsen

Du ansøger om en kvoteplads ved at udfylde ansøgningsskemaet (se link nedenfor). Blandt ansøgerne vælger Herningsholm Erhvervsskole de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser. 

Du tilmelder dig uddannelsen på følgende måde:

1. Du skal tilmelde dig via www.optagelse.dk. OG

2. Du skal søge en kvoteplads (se link nedenfor)

Hvis du allerede har indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed, skal du ikke søge en kvoteplads. Send i stedet original uddannelsesaftale PR. POST til skolen.

Ansøg om kvoteplads


Fag

På Grundforløb 2 har du en blanding af grundfag og fagområder, som er med til at gøre dig klar til at starte på uddannelsens hovedforløb.

Grundfag

 • Matematik F
 • Teknologi F

Fagområder

 • Materialelære
 • Kvalitetsbevidsthed
 • Tegning i 2D og 3D
 • Dokumentation
 • Konstruktion og fremstilling
 • Værktøjs- og maskinlære
 • EPOXY
 • Maskinkørekort
 • Førstehjælp
 • CNC-teknik
 • Rulle-bukkestillads

For at kunne begynde på hovedforløbet til møbelsnedker skal du have gennemført:

 • Matematik F
 • Teknologi F

og opnået følgende certifikater:

 • Elementær brandbekæmpelse
 • Førstehjælp, mellem niveau 
 • Maskinkørekort til enkle og stationære maskiner
 • Personlig sikkerhed ved epoxy og isocyanater
 • Rulle- og bukkestillads

Under hovedforløbet er du skiftevis på skoleophold og i praktik i en virksomhed.

Du behøver ikke have en læreplads, inden du starter på uddannelsen. Flere finder først en læreplads, efter at de er begyndt på uddannelsen.

Hvis du ikke har en læreplads, når du afslutter Grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skolepraktik. Det betyder, at skolen fungerer som din mester, indtil du finder en læreplads.

Hvis du allerede har fundet en lære-/praktikplads, kan du begynde din uddannelse i virksomheden, inden du starter på grundforløbet.

Læs mere om lære- og praktikplads i studiehåndbogen.

Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.

Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en praktikaftale med en virksomhed.

Hvis du endnu ikke har fået en praktikaftale med en virksomhed, kan du komme i skolepraktik*. 

I skolepraktikken fungerer Herningsholm som din praktikplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed. 

 

*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.

Også som EUX

Med EUX bliver du både student og faglært på én gang.
EUX har et højere fagligt niveau og giver dig endnu flere fremtidsmuligheder. 

Studiehåndbog

I studiehåndbogen finder du alt det praktiske, der vigtigt at vide, når du er elev på Herningsholm Erhvervsskole - herunder studie- og ordensreglementet.

Tilmeld uddannelse

Sådan tilmelder du dig din drømmeuddannelse. Læs mere om blandt andet optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister.