For dig der drømmer om en karriere i en virksomheds økonomi- og regnskabsafdeling, i den finansielle sektor eller gerne vil uddanne dig til ejendomsmægler, revisor, finansøkonom, investeringsrådgiver, eller for dig der blot ønsker at bruge og udvikle dine evner inden for økonomi og finansiering.

Formål

Målet med denne studieretning er, at du får dybtgående viden om, hvordan virksomhederne fungerer, hvorledes de kan finansiere forskellige investeringer, og hvilken betydning de har for det danske samfund. Måden økonomien i Danmark og verden udvikler sig på, har stor betydning for virksomhederne. Deres muligheder for at tilpasse sig, så de bedre kan skabe overskud og arbejdspladser, er også noget, du bliver klog på.

Undervisningen

Hvilke overvejelser der ligger til grund for at nogle virksomheder hyrer kendte sportsstjerner til at reklamere for deres produkter, kunne være en konkret problemstilling i undervisningen. Hvor meget skal der sælges for at tjene de udgifter ind, og hvor realistisk er det? Endelig hvilke konsekvenser er der for virksomheden og de ansatte, hvis man regner galt?

Fagpakke

Vi har sammensat en fagpakke til studieretningen for at understøtte målet om, at du skal opnå indgående kendskab til virksomhedernes rolle og betydning i samfundet. Ud over studieretningsfaget virksomhedsøkonomi med virksomhedens økonomistyring i fokus, får du også faget international økonomi, hvor man beskæftiger sig med, hvordan udviklingen i den nationale og den internationale økonomi påvirker forretningsmulighederne for danske virksomheder.

Endelig får du også mulighed for at få faget finansiering, hvor du går i dybden med, hvordan virksomhederne kan finansiere deres investeringer - altså låne penge, og hvordan markederne for aktier og obligationer fungerer.

På studieretningen har du gennem dine valg af valgfag mulighed for at opnå 5 fag på A-niveau, hvilket giver en ekstra bonus til dit eksamensresultat.

 

Tilmeld dig en uddannelse!