5 skarpe til Nicklas fra Bubbles

Vi fangede vores tidligere HHX-elev Nicklas Stokholm fra Bubbles, der netop har landet en investering fra to løver i DR-programmet med medstifter og tidligere HTX-elev Christian Ørum.

Hvordan har I fejret investeringen?

– Det var en god oplevelse at se afsnittet for første gang. Vi var samlet 35 og skålede i bobler. Så hoppede vi ned på kontoret og gav den gas.

Bare det første døgn har vi fået 300+ henvendelser fra forældre og skoler. Det har været overvældende.

 

Og ifølge Jesper Buch bliver du vild?

– De rosende ord gjorde virkelig indtryk, fordi Jesper altid har været mit helt store forbillede.

Alene muligheden var en stor drøm, som gik i opfyldelse. Men at vi var så heldige, at alle løver ville investere – det var fantastisk.

 

Hvad skal de 800.000 kr. gå til?

– Størstedelen bruger vi på at udvide vores salgsafdeling, og næste udviklingsprojekt er sat i gang hos en dansk software- og hardwarevirksomhed.

Vigtigst af alt har vi fået Louise Herping og Tommy Ahlers med ombord. Vi havde et ønske om at udvikle Bubbles som virksomhed gennem tæt sparring, og den har de taget til sig.

Siden programmet blev optaget i august, har vi haft mange møder, og de har besøgt os her i Herning. Louise har jeg faste ugentlige møder med.

 

Hvad har HHX betydet for dig?

– På det halvandet år fra vi startede Bubbles, til vi blev studenter, har Herningsholm – min HHX-uddannelse og for Christians vedkommende HTX – været noget nær de perfekte rammer for os.

Vi kunne drage paralleller mellem vores virksomhed og undervisningen i fag som virksomhedsøkonomi og afsætning. Men intet overgår vores innovationslærer Henrik Graversen. Han er guld værd for unge iværksættere og en klar årsag til, at vi er kommet så godt fra start.

 

Hvor er Bubbles, når 2023 er omme?

– Målet for resten af året er at sætte et solidt aftryk på det danske marked. Vi håber at komme ud i mange kommuner og skoler, hvor vi kan gøre en forskel for eleverne. Forhåbentlig kan et solidt hjemmemarked betyde, at vi også kigger mod udlandet.

 

Om Bubbles

21-årige Nicklas Stokholm og 20-årige Christian Ørum vandt DM, EM og VM i entreprenørskab, da de gik på Herningsholm HHX og HTX.

Nu har deres forretningsidé Bubbles fået luft under vingerne i tv-programmet Løvens Hule med en investering på 800.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard og Tommy Ahlers for samlet 20 procent af virksomheden.

Bubbles har udviklet en teknologisk løsning, der fjerner støj fra omgivelserne, så børn og unge med fx ADHD og ADD lettere kan koncentrere sig i skolen.

 

Foto: Carsten Andersen