Mobil lab på Herningsholm Erhvervsskole

Automatisk håndvask i Mobil Lab

Elever fra Hestlund Efterskole og HG Herning kom tirsdag den 5. marts på en kreativ og innovativ opgave, da Mobil Lab gæstede Herningsholm Erhvervsskole

En automatiseret håndvask, en selvsorterende og selvstartende vaskemaskine og DNA-styret medicinering. Idéerne var mange og kreative, da Virtuelt Videncenter og Mobil Lab tirsdag den 5. marts gæstede Herningsholm Erhvervsskole og satte hg-elever og efterskoleelever på opgaver i idégenerering og innovation.

Michelle Larsen og Kia Vestergaard fra Hestlund Efterskole præsenterede deres idé – en automatisk håndvask, der fungerer som en bilvask, hvor man får vasket hænderne, tørret dem og til sidst tjekket dem med et UV-lys for at se, om de er helt rene.

Muligt at starte egen virksomhed
De to efterskoleelever vurderede, at der var et marked i forhold til offentlige toiletter og større arbejdspladser.

- Det har været svært at finde på noget, så det har været udfordrende, siger Michelle Larsen, der har arbejdet på idéen en måned.

Eleverne arbejdede igennem dagen både i et almindeligt klasselokale og i Mobil Lab – en kæmpe undervisningstrailer med udstyr og arbejdsstationer til ideskabelse og innovation.

Jørn Kristiansen, der er projektleder på Virtuelt Videncenter, var med under hele processen og fulgte de unges idéer.

- Formålet med projektet er at give de unge en fornemmelse af, hvad det vil sige at arbejde med innovation og produktudvikling. Det skal gerne vise, at tingene ikke behøver at være, som de plejer, og at det kan være en mulighed at starte sin egen virksomhed. Her øver vi os i at være kreative og idéskabende, siger Jørn Kristiansen.
 

Virtuelt Videncenter er et 2-årigt pilotprojekt og et samarbejde mellem Mercantec/House of Tecnology og Herningsholm Erhvervsskole – finansieret af Vækstforum/Region Midtjylland.

Formålet er at tiltrække flere unge talenter fra folkeskolen til de tekniske uddannelser og skabe innovative talentspor hele vejen fra folkeskolen til erhvervsskolerne og til de videregående uddannelser.