Brændende brasiliansk kærlighed

Eventyrer, antropolog og journalist Rasmus Krath berettede onsdag den 5.maj i Generatorsalen på Herningsholm Erhvervsskole for alle på HG og medieproduktion i Herning om sit flammende forhold til det store, spraglede og fremadstormende sambaland Brasilien

The Brazil Feeling 

Sprøde samba-og bossa nova-toner flød som tyk chokolade fra højtalerne, da den professionelle eventyrer Rasmus Krath agerede guide for en sanselig lænestolsrejse til det fremmedartede Brasilien, som Krath efter mange rejser har fået et indgående kendskab til. 

Eleverne fra HG og medieproduktion blev præsenteret for mange forskellige sider af det eksotiske Brasilien: fra den tropehede regnskov og amazonland ud til de kridhvide strande ved Ipanema og Copacabana; og fra de gigantiske skyskrabere i Sao Paulos metropol ned til de allerfattigste farvelas eller slumkvarterer kontrolleret af narkogangstere, hvor mange må leve i nødtørftige konstruktioner, hvis de da ikke lever på gaden. 

Brasserne – com amor

Det var dog først og fremmest det brasilianske folkefærd, som foredragsholderen havde tabt sit hjerte til, fortalte han. Brasilianernes nysgerrige imødekommenhed, deres evige småsnak og den tilsyneladende ukuelige optimisme, er ifølge den berejste eventyrer helt enestående. 

Der var fuld knald på farver, musik, historie og interaktive indslag i foredraget, der også kort kom omkring det nuværende økonomiske boom i Brasilien. 

Og så man rundt på ansigterne i salen, tydede meget også på, at rejsefeberen allerede havde bredte sig og op til flere gnister tændt for det store spraglede sydamerikanske land.