Brug jeres kompetencer

Fællessang, taler og huekast prægede dimissionsfesten for 72 studenter på HHX Ikast fredag den 27. juni 2014

72 studenter fra HHX Ikast sidder klar til at modtage deres eksamensbevis, da uddannelsesleder Erik Sidenius byder både studenter, lærere og stolte familiemedlemmer velkommen til årets dimission fredag den 27. juni kl. 14.

Rektor for Herningsholm Gymnasium Marie Lund startede dagens festlige program med at holde sin dimissionstale for studenterne.  Hun talte bl.a. om vigtigheden af, at de unge fortsætter med at udnytte deres medfødte evner, og at de sørger for at uddanne sig.

- I har samarbejdet med forskellige virksomheder, fået kendskab til forskellige brancher, og I har været på virksomhedsbesøg. Så med den erfaring i bagagen inklusiv dit sociale netværk uden for skolen, er du godt klædt på til at træffe et valg for din fremtidige vej, sagde Marie Lund til studenterne.

Også årets gæstetaler Søren Lauritsen, der er økonomidirektør i DK Company og student fra HHX Ikast, fremhævede, hvor vigtigt det er, at fortsætte både den personlige og den faglige udvikling.

- Erhvervslivet har brug for de faglige og personlige kompetencer, som I kommer med. Men I skal sørge selv for at udvikle jer – ellers afvikler I jer, sagde Søren Lauritsen.

Dagens sidste tale blev holdt af den nyklækkede student Marianne W. Henneberg, der takkede kammeraterne for studieårene.

- Efter en hård start, hvor jeg savnede efterskoletiden, kom jeg til at nyde tiden her på HHX rigtigt meget. Vi er blevet mange fælles oplevelser rigere, både fagligt og personligt. Jeg har set det som en fordel at være i vores lille afdeling her i Ikast, for vi kender alle sammen hinanden, sagde Marianne W. Henneberg, der også modtog boggaven for årgangens højeste snit.

Studenter sluttede festlighederne af med at modtage deres eksamensbevis og traditionen tro kaste deres hue i vejret, da Erik Sidenius officielt dimitterede dem.