Byg et hus

Der var liv og hektisk entusiasme i innovationsstalden ved DNV Gødstrup den 13. november, da 51 elever fra 7. og 8. klasse på Haderup Skole med vejledning fra tømrerfaglærere fra Herningsholm Erhvervsskole byggede små huse til kæledyret derhjemme

Eleverne fra Haderup Skole var med deres lærere på et heldagsbesøg på byggepladsen ved det nye storhospital i Gødstrup.

Arrangementet var led i et forløb under projektet Industrien som karrierevej, og eleverne var taget til Gødstrup for dels at høre om uddannelser og jobs inden for byggeri, og dels om, hvorfor et nyt storhospital bliver bygget.

Som dagens praktiske indslag skulle eleverne selv prøve kræfter med byggeriet, om end i en noget mindre skala. Opgaven bestod i at samle et lille hus i præfabrikerede materialer, som eleverne derefter måtte tage med hjem og finpudse videre på i sløjdtimerne eller derhjemme hos far og mor. 

-Det er godt for eleverne også at komme ud og se den verden, der findes uden for skolen, sagde lærer på Haderup Skole Lisbeth Kirk Mikkelsen og tilføjede

-Arrangementet er også en rigtig god mulighed for, at de elever, der normalt sidder og putter sig, kan vise, hvad de kan. Men det er også dejligt at se, at de elever, der har en boglig fremtid, også tør tage fat. 

Der gik hurtig konkurrence i hvem af de otte grupper, der blev først færdig, og til trods for regnvejret og kulden udenfor blev ærmerne smøget op, når spær skulle sættes op og skruer sættes i.

 Den hurtigste og mest effektive gruppe bestod af fem piger fra ottende klasse, hvis indbyrdes samarbejde kørte som i skinnende motorolie.

 -Vi har aldrig prøvet sådan noget før, men det var rigtig sjovt, sagde en lettere stakåndet Maiken Ulsø fra det rappe pigehold.

Da alle holdene var blevet færdige hjalp tømmerfaglærerne dem med at skille byggeriet i mindre dele, så eleverne havde mulighed for at fragte de fine huse med sig hjem.