DK Company er Årets Læreplads

Ikast-virksomheden er på baggrund af en indstilling fra økonomielev Vicki Jørgensen valgt som lokal vinder

Formiddagspausen blev lidt ud over det sædvanlige på DK Company i Ikast tirsdag den 3. november. Her fik virksomheden nemlig titlen Årets Læreplads, da Herningsholm Erhvervsskole kårede en lokal vinder i sit dækningsområde. 

DK Company blev kåret på baggrund af en indstilling fra økonomielev Vicki Jørgensen.

- Der bliver taget udgangspunkt i den enkelte elevs evner og niveau, og I tager ansvar for, at hun lærer så meget som muligt ved at give hende ansvar og lade hende vokse med opgaverne. Vicki skriver blandt andet i sin indstilling: Når de forskellige opgaver begynder at sidde på rygraden, så bliver der puttet flere opgaver på, så jeg hele tiden bliver udfordret. Der er styr på tingene, og alt bliver gjort i et tempo, hvor jeg selv kan være med, sagde uddannelseschef Allan Leerholm fra Herningsholm Erhvervsskole blandt andet i sin tale til virksomheden.

Stolte af prisen

Midt i kantinen hos DK Company var de største smil. Her sad nemlig Vicki Jørgensen med sine kollegaer fra økonomiafdelingen, der alle bærer en del af æren for kåringen. 

- Jeg var ikke i tvivl, da jeg fik at vide, at man kan indstille sin læreplads til Årets Læreplads. DK Company skulle indstilles, fordi det er den ideelle læreplads. De gør noget for deres elever og er der, når man har brug for dem, sagde en tydeligt rørt Vicki Jørgensen, der skal være i lære frem til 31. august 2016. 

Hun har været i lære siden 1. september sidste år og havde inden da været i et praktikforløb i virksomheden.

- Det gør os rigtigt stolte, at vi vinder den her pris, og jeg blev helt rørt, da jeg læste Vickis indstilling. Det er sådan, vi gerne vil ses, og det viser, at det ikke bare er noget, vi siger, men også noget, vi gør, sagde finance director Henrik Bjerring. 

- Det er en bekræftelse i, at vi går den rigtige vej, når kollegaerne tager hånd om en elev på den her måde. Vi vil gerne se vores ansatte som hele mennesker, og med sådan en indstilling kan vi se, at det skinner igennem i kulturen. Man kan ikke pådutte nogen en kultur. Det tager mange år at oparbejde, supplerede Jens Obel, der er CEO i Ikast-afdelingen, der har godt 200 ansatte. 

Han lagde desuden vægt på, at fortjenesten også er Vickis:

- Vicki har virkelig udviklet sig i sin tid her, og at være en god læreplads kræver også en god elev, sagde han.

I Herningsholm Erhvervsskoles dækningsområde er der 1437 elever med en uddannelsesaftale med en virksomhed. Af dem har 16 valgt at indstille deres læreplads til årets bedste. På landsplan har 567 elever valgt at indstille deres læreplads.