Fem stærke kvinder talte karriereveje

8. marts blev Kvindernes internationale kampdag markeret på Herningsholm Erhvervsgymnasium i Herning, der havde inviteret en håndfuld stærke kvinder til at tale karriereveje og drømme for fremtiden.

Oplægsholderne har det tilfælles, at de har en studentereksamen fra Herningsholm.

Gymnasiets auditorium dannede rammen om de inspirerende oplæg, der blev indledt af en personlig videohilsen fra ligestillingsminister Marie Bjerre.

"For mig handler ligestilling om, at alle skal have frihed og muligheder for at udfolde sig og udleve sit potentiale uanset ens køn. For at det kan lykkes, er det afgørende, at nogen tør gå forrest og tør vise vejen. Om lidt får I besøg af nogle af de rollemodeller," sagde ministeren og svarede også på spørgsmålet, om kampdagen stadig er relevant mere end 100 år efter den blev indført.

"Mit svar er selvfølgelig et rungende ja, for vi bærer stadigvæk rundt på nogle traditionelle forestillinger om køn i familien, i uddannelser, i arbejdslivet og i samfundet, og det kan spænde ben for den enkelte kvinde og mand."

 

Kvinderne var:

  • Sandra Vestergaard – HHX-student 2014
  • Iben Kortegaard Rohde – HTX-student i 2014
  • Sanne Damhus Nielsen – HTX-student i 2014
  • Jette Christensen – HHX-student i 2017
  • Nanna Feldbak Madsen – HHX-student 2017

 

Sandra Vestergaard – HHX-student i 2014
Sandra, 27 år, mener selv, at HHX har åbnet mange muligheder. Hun har en bachelor i europæisk business i tysk og en kandidatuddannelse i HR og personaleledelse fra CBS. I dag arbejder hun i Skattestyrelsen og bor på Amager med sin mand og to børn.

 

Iben Kortegaard Rohde – HTX-student i 2014
Iben, 28 år, har taget en arkitektuddannelse fra Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet i Trondheim og Autonomous University of Lisbon med speciale inden for bæredygtig kulturarv.
Hun har tegnet projekter i Danmark, Grønland, Italien, Portugal, Nordnorge og på Madagaskar.

 

Sanne Damhus Nielsen – HTX-student i 2014
Sanne, 29 år, arbejder i dag som dataingeniør hos EVIDA, hvor hun blandt andet opsætter dataløsninger og finder nye måder at analysere data på.

Hun er uddannet civilingeniør i matematik-teknologi fra Aarhus Universitet.

 

Jette Christensen – HHX-student i 2017

Jette, 24 år, drømte hun om at blive konditor, da hun gik på HHX. Men ændrede sig undervejs. Efter tre sabbatår og adskillige oplevelser rigere i udlandet, kom hun i praktik som ejendomsmægler. Det blev vejen frem for hende, og hun er nu på 6. semester af en finansbachelor i Aalborg.

 

Nanna Feldbak Madsen – HHX-student 2017
Nanna tog i praktik i udlandet og tilbragte et år i München efter studentereksamen. Derefter søgte hun ind på Aarhus Universitet og tog en bachelor i international virksomhedskommunikation i tysk. Lige nu er hun i gang med at skrive speciale på kandidatuddannelsen ITKO i Herning og bliver forhåbentlig færdig til sommer.