Fem glade studenter fra HTX Herning

Første studenter på HTX Herning

Fem HTX-studenter fik lykønskninger og blomster af uddannelsesleder Jan Sturm Almind, da de som de første fik deres studentereksamen tirsdag den 24. juni

Tirsdag den 24. juni kl. 9.00 sprang de første HTX-studenter ud på Herningsholm Gymnasium. Hele fem elever blev færdige med deres studentereksamen på samme tid og fik sat den mørkeblå hue på hovedet af glade og stolte familiemedlemmer. De unge studenter var alle oppe i deres studieområde og var tilfredse med deres afsluttende resultat.

- Jeg tager et sabbatår for at arbejde og komme ud og rejse. Jeg har altid drømt om at opleve verden, siger Mette Plauborg Weyergang fra Kibæk.

Også Andreas Gaarde Boel, Saif Abbas Al-Zohairi og Laura Stejner Bie tager en pause fra skolen for at spare sammen til at rejse ud i verden.

- Jeg interesserer mig meget for USA, så der vil jeg gerne over og rejse rundt. Det kunne også være spændende at læse derovre, siger Laura Stejner Bie, der vil læse til film- og tv-produktionstekniker og drømmer om at blive producer.

- Det næste år skal jeg til Irak for at besøge min familie og rejse rund og opleve landet. Jeg håber på, at det vil udvikle mig personligt, og at jeg vil opleve mig selv på en anden måde, siger Saif Abbas Al-Zohairi, der senere vil læse til farmaceut.

Alle er enige om, at årene på Herningsholm Gymnasium har været en god tid med både op og nedture.

- Det har været nogle gode år, hvor jeg har fået opbygget et godt socialt netværk, siger Filip á Lava Dom, der starter på uddannelsen til ingeniør inden for byggeri og anlæg i Esbjerg efter sommerferien.