Fra perker til projektleder

Skuespiller Alexander Behrang Keshtkar besøgte tirsdag den 21. april Herningsholm Erhvervsgymnasium for at fortælle om sin forvandlingshistorie fra kriminel ghetto-rod til skuespiller og foredragsholder

Ubehaget bredte sig

En let rødmende forlegenhed bredte sig rundt i Agoraen blandt både gymnasieelever og lærere, da den hætteklædte mand med det hidsige temperament tændte sin cigaret og med hård ghettoattitude igen og igen spyttede de samme eder og forbandelser ud i hovedet på det rådvilde publikum. 

De fleste følte det derfor nok som noget af en lettelse, da indvandrergangsteren forvandlede sig til en nydelig herre med slips, jakkesæt og briller ved navn Alexander Behrang Keshtkar. 

Alexander, hvis forældre stammer fra Iran, var kommet til Herningsholm Erhvervsgymnasium for at fortælle eleverne om sin personlige forvandlingshistorie fra hårdkogt kriminel bandemedlem i Nivå Kokkedal til life-coach og skuespiller med en rolle i tv-serien Rita. 

Vold i ghettoen 

Alexander berettede om sin opvækst, hvor følelsen af at være uden for og ikke rigtig at høre til samt en voldelig far med stærke tegn på posttraumatisk stresslidelse fik som konsekvens at han, sønnen, fik et stridbart og hadefuldt temperament, der var parat til at give pokker i alt, lige bortset fra den hårde klikke af indvandrerdrenge, der gradvis blev mere og mere kriminel.

Men til Alexanders held fik han på et tidspunkt en dansklærer, der hurtigt gennemskuede hans attitude, for hvad den var, nemlig et dække over et skrøbeligt indre, og pludselig fandt Alexander ud af, at han faktisk var ret god til det med at analysere litteratur. 

Forvandlingen 

Den tillid, omsorg og forståelse Alexander dengang mødte blev udslagsgivende for, at han fik en gymnasieeksamen, at han turde lægge det kriminelle bagland bag sig og give slip på den aggressive gangsterattitude, og i stedet gå efter det, han i virkeligheden ønskede sig: at få sig en uddannelse, at blive coach og sidenhen skuespiller. 

Derfor var opfordringen fra Alexander til tilhørerne, at de skulle tage ved lære af hans historie, glemme mediernes opdelingen i dem og os, og i stedet møde verden med åben tillid.

-Hvis jeg kan så er det muligt for alle. Det handler om at lægge egoet til side og gå efter det, du gerne vil, så er der en vej. Det var den opbyggelige pointe, som Alexander sluttede foredraget af med.