Gymnasieelever vinder to europæiske priser

Virksomheder grundlagt af HTX- og HHX-elever på Herningsholm Gymnasium har vundet anerkendte priser ved Gen-E, som er europamesterskaberne i entreprenørskab.

Forud for EM-finalen den 11. juli har Gen-E en stor online-del, hvor alle deltagende hold i hele Europa haft mulighed for at vise deres forretningsidé frem og blive indstillet til fem forskellige priser.

Hele to af disse priser tilfalder nu danske gymnasieelever fra Herningsholm.

De to elevvirksomheder får overrakt prisen til EM i entreprenørskab i Istanbul 11.-14. juli.

 

Hjælpemiddel til personer med epilepsi

EpiCTRL har vundet UNICEF Social Cohesion Award.

Elevvirksomheden er stiftet af HTX-eleverne Mikkel Lauridsen, Mathias Lauridsen og Noah Bak Bytofte fra 2Y Teknologi på Herningsholm Gymnasium.

Virksomheden EpiCTRL udvikler et hjælpemiddel, der letter hverdagen for personer med epilepsi og deres pårørende. Et wearable tech til håndleddet giver pårørende besked om nye anfald, og hvor personen med epilepsi befinder sig.

UNICEF begrunder valget af EpiCTRL med virksomhedens innovative tilgang og store bidrag til social samhørighed.

"Det er vildt. Vi vidste, at det afsluttende interview gik stjernegodt. Men vi var heller ikke i tvivl om, at alle finalisterne er dygtige, så vi har haft sommerfugle i maven," siger Mikkel Lauridsen fra EpiCTRL.

Tidligere på året modtog EpiCTRL et mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab.

 

Bæredygtige byggematerialer

ReBuild har vundet EIT Manufacturing Green Manufacturing Award, som er en pris, der gives for det mest bæredygtige produkt.

Elevvirksomheden er stiftet af HHX-eleverne Simon Hesselholt Munck, Mathias Happle Sørensen og Mads Mathiesen fra 2G på Herningsholm Gymnasium.

ReBuild ønsker at bygge grønt i Danmark på en nem og sikker måde. Det er en innovativ platform, der samler køb og salg af brugte byggematerialer, hvilket gør det nemt for brugeren. Platformen tilbyder også "gør det selv"-videoer.

Både EpiCTRL og ReBuild hold bliver nu inviteret til EM i entreprenørskab for at modtage priserne.

Den danske delegation i konkurrencen for elever fra ungdomsuddannelser består også af elevvirksomheden Arpeggio fra Svendborg Tekniske Gymnasium, som vandt DM i entreprenørskab tidligere på året.