Herningsholm-hold i finalen i Science Cup 2018

Finalen i Science Cup 2018 bliver med deltagelse af et Herningsholm-hold, Auto Attendance, der tirsdag den 10. april gik videre fra semifinalen

De lokale finaledeltagere består af fire htx'ere fra 2.v på Herningsholm Erhvervsgymnasium, André Birkebæk, Jonas Terpager, Rasmus Morel og Thomas Booth. 

De fire Herningsholm-drenge har sammen udviklet en app, som skal gøre det lettere og mere tidsbesparende at registrere fravær i skoleklasser.

Gruppen har regnet sig frem til, at der igennem et skoleforløb spildes 7,31 døgn eller 29,22 skoledage på fraværsregistrering. Dette tidsspild vil gruppen gøre op med ved hjælp af deres nyudviklede app.

13 hold fra tre gymnasier havde kvalificeret sig til semifinalen i Science Cup, og heraf var hele syv af holdene fra Herningsholm Erhvervsgymnasium. Finalen i Science Cup 2018 afvikles den 14. maj 2018 hos IDA i Købehavn. 

IDA Science Cup er en opfinderkonkurrence i biologi, kemi, fysik, teknologi og naturgeografi for gymnasieelever i 2. g i stx og htx.

Deltagerne skal udvikle innovative løsninger på problemer inden for de naturvidenskabelige fag. De arbejder i projektgrupper på 3-5 elever med et selvvalgt teknisk-/naturvidenskabeligt emne.