Herningsholm i top 4 ud af 628 deltagere

Konkurrencen "Enterprise without Borders" er netop afsluttet, og HHX Hernings elev-virksomhed "Learnable" var blandt de fire bedste

"Enterprise without Borders" er en del af organisationen "Young Enterprise", der fremmer innovation og iværksætteri blandt unge i Danmark og udlandet.

I år deltog HHX Herning med elev-virksomheden "Learnable", som matcher potentielle praktikanter og virksomheder på tværs af de europæiske landegrænser i form af en online database.

Der var 628 deltagende elev-virksomheder fra 31 lande på tre forskellige kontinenter, og Learnable var i finalen sammen med elev-virksomheder fra Slovakiet, Spanien og Bulgarien. Vinden blev "Together Elinika Projects" fra Bulgarien og de resterende hold delte 2. pladsen.

"Enterprise without Borders" giver eleverne mulighed for at markedsføre, importere, eksportere, netværke, sparre og danne joint ventures med elever fra andre lande.  Der kan arbejdes med "Enterprise without Borders" i flere forskellige fag, da man udover typiske virksomhedsfag kan inddrage emner som f.eks. fremmedsprog, kulturforskelle og kommunikation.