Herningsholm-murer blev danmarksmester

Jacob Trærup Ahlgreen løb med sejren ved DM i Skills

Efter 22 timers hårdt murerarbejde fordelt over tre dage, kunne murerelev Jacob Trærup Ahlgreen den 6. februar kalde sig Danmarks bedste inden for sit fag.

- Det var en stor lettelse at være færdig. Jeg havde travlt, og der var nogle enkelte ting, som jeg gerne ville have lavet bedre, men jeg nåede det, jeg skulle, siger Jacob efter tre dage under stort pres.

Alle vinderne blev kåret ved en afslutningsceremoni lørdag eftermiddag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte diplom og statuette.

- Det var hårdt at sidde og vente på afgørelsen. Men det føltes så godt, da de råbte mit navn op, og det var helt surrealistisk at møde statsministeren, siger den unge murer efter sejren.

Træning er vejen frem

En indsigt i bedømmelsen viser, at der ikke herskede nogen tvivl om, hvem der skulle løbe med titlen.

- Jeg havde en fornemmelse af, at jeg kunne blive nr. 1 eller 2, men jeg var slet ikke klar over, at jeg vandt så stort. Jeg fik 87 point, og der var 6,5 point ned til den næste. Jeg havde troet, at der ville være under ét point til forskel, siger Jacob, der har et godt bud på, hvad opskriften på sejr er. 

- Jeg har trænet i alle weekender i to måneder op til DM, og hvis jeg ikke havde gjort det, så ville jeg ikke have haft lige så stor chance for at vinde. Så det hårde arbejde har lønnet sig, siger han.

Til trods for nogle hårde konkurrencedage har den nyudnævnte danmarksmester ikke tid til at slappe af. Den næste tid vil stå på svendeprøve, inden Jacob får sit svendebevis i hånden den 17. marts.

- Når jeg er færdig med svendeprøven, skal jeg på Oure Højskole i tre måneder og lære om sejlads. Det bliver fedt at komme ud og prøve noget helt andet og møde en masse forskellige mennesker. Jeg har endnu ikke bestemt mig for, om jeg skal arbejde som murer eller måske tage en jordomsejling bagefter, siger Jacob om sine fremtidsplaner.

Med danmarksmester-titlen er Jacob Trærup Ahlgreen sikret en plads ved næste års DM i Skills.

Vinderen fra Skills 2017 skal dyste mod andenpladsen om pladsen ved VM i 2017 (WorldSkills), der finder sted i de Forenede Arabiske Emirater. Der er kun WorldSkills hvert andet år.