HHX elever vandt DM i Erhvervscase

Efter en blændende fremlæggelse og en nytænkende idé blev de fire elever fra 3c udråbt som danmarksmestre

HHX Herning har torsdag været repræsenteret i København under DM i Erhvervscase. 14 hold fra forskellige handelsgymnasier kæmpede om, hvem der havde den bedste idé til at styrke Rema 1000's position på markedet.

Som de første skulle Anders Nygaard, Frederik Mølbak, Kristian Dahl og Andreas Foldager på banen med en fremlæggelse af deres idé om e-handel. Deres forslag var, at Rema 1000 skulle integrere e-handel i deres app iRema. Kunden bestiller varer via app’en og afhenter de pakkede varer i den lokale købmand.

- Vi var tre hold med næsten samme idé, hvor kunden skulle hente varerne i butikken. Men vi var bedre til at fremlægge, siger Andreas Foldager og tilføjer, at de også fik point for deres idé om at levere til svagere borgere, som kommunen har pligt til at hjælpe.

Der var stærk konkurrence, og Herningsholm-holdet var da også klar til at tage hjem, da både 2. - og 3.pladsen var blevet udråbt.

- Vi havde egentlig afskrevet os selv, så det var en stor overraskelse, da de nævnte os, siger Andreas Foldager.

Logistikdirektøren for Rema 1000, Lars Retoft , lagde især vægt på, at holdet havde forstået essensen af Rema 1000, nemlig forholdet mellem den lokale købmand og kunderne i lokalsamfundet.