Hilsen til studenterne fra ChatGPT

278 HHX- og HTX-studenter fra erhvervsgymnasiet i Herning blev i dag klappet ind og fejret til dimission.

Den røde løber var rullet ud, og knap 1000 var samlet i Agoraen, hvor studenterne og deres familier kunne opleve musikalske indslag, taler og uddeling af legater som en del af programmet.

Rektor Marie Lund begyndte sin tale til studenterne med at læse en hilsen op fra ChatGPT. Den kunstige intelligens er blevet en god ven og hjælpende hånd for mange af studenterne og kan da også hjælpe med at løse komplekse problemstillinger. Rektor understregede dog vigtigheden af at navigere digitalt med forsigtighed.

"Ingen ved, hvor teknologien fører os hen, men det er vigtigt at bruge den smart og med omtanke. Den nye teknologi kan aldrig erstatte kritisk tænkning og menneskelig intuition," sagde Marie Lund.

"Verden ligger åben for jer, og jeg ved, at I går fra Herningsholm med en stærk og positiv tro på fremtiden," sagde hun og afsluttede med at citere Mark Twain: 'Jeg har haft tusinder af bekymringer, de færreste er blevet til noget'.

 

Legater og årets projekter

Før studenterne med familier kunne nyde et glas bobler, fik Philip Eg Jensen fra 3Y og Andreas Zacho fra 3B hver et legat overrakt for deres indsats. Philip har været formand for elevrådet og medlem af bestyrelsen på Herningsholm, og Andreas formand for festudvalget.

Årets bedste elevprojekter blev også hædret. Teknikfagsprojektet på HTX har undersøgt, hvordan badning i koldt vand påvirker kroppen positivt. Man gik endda så langt som til at tage kolde bade i en kummefryser for at teste det. Stine Mai Jensby og William Sejr Eckardt Berg fra 3U står bag projektet.

På HHX har elevvirksomheden Moving In udviklet et koncept for bæredygtig udlejning af kvalitetsmøbler til unge gennem ungdomsboligforeninger. Forretningsideen vandt sølv ved DM i entreprenørskab sidste år. Bag projektet står Camilla Møller og Anders Trøst Gamborg fra 3G.

 

Refleksioner over tre år på gymnasiet

Elevtalerne blev holdt af Kasper Rom fra 3C og Philip Eg Jensen fra 3Y, som bød på både refleksion og humor med fokus på de tre år på gymnasiet – fra den første forvirrede tid til de sidste fejringer og præstationer.

De nyudklækkede studenter roste den stærke sammenhængskraft i klasserne, som er blevet styrket gennem studieture, fester og andre mindeværdige oplevelser.

 

Nye kapitler venter på at blive skrevet

Årets gæstetaler var erhvervs- og uddannelseschef i Herning Kommune, Morten Stamm Mikkelsen.

Josephine og Pierre udgjorde det iørefaldende musikalske indslag. Josephine er underviser på skolen.

Til velfortjente klapsalver blev alle studenter til slut dimitteret af rektor Marie Lund.

278 glade studenter ser nu frem til at starte nye kapitler, og mange vil nok sige, at Herningsholm har givet dem et solidt fundament at bygge videre på.