HTX-elever klar til finalen i Science Cup

Udviklingen af en App, der advarer om risiko for kondensvand i computeren, sikrer Herningsholm Gymnasium en finaleplads i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence

Benjamin Bøndergaard, Erik Lykke Jørgensen, Matias Dahlin Holst og René Bak Toxværd fra 2. V på HTX kan nu se frem til at dyste mod ni andre hold ved finalen i Science Cup den 14. maj i Ingeniørforeningen i København, hvor vinderne fra de regionale finaler mødes. 

Elevernes projekt, Brutal Beta, måler med en føler i computerens kabinet temperaturen inde i computeren, og sender data til mobiltelefonen via Bluetooth. Herefter bruger applikationen telefonens indbyggede temperaturmåler til at måle rumtemperaturen, hvorefter en formel beregner, hvornår computeren kan tændes uden risiko for kondensvand. Potentialet i kondenssikring er meget stort, da det er et område som mere eller mindre alle teknologivirksomheder, bruger mange ressourcer på.

Den regionale finale fandt sted mandag den 31. marts hos Grundfos i Bjerringbro, hvor HTX-holdet var oppe mod 44 andre elever fordelt på 11 hold.

I dommerpanelet sad Nils Thorup, Chief Technical Advisor hos Grundfos, og han begrunder førstepladsen med kombinationen af App-udvikling og brug af hardware samt inddragelsen af naturvidenskabelige overvejelser i form af en dugpunktsbeskrivelse, fortjent sikrede de holdet sejren.

Inden der i København skal dystes om en studietur til München, har holdet fra Herning mulighed for arbejde videre med deres projektbeskrivelse.