Nick Madsen udtaget til VM i Skills

Industritekniker fra Herningsholm udtaget til VM

Nick Madsen, der vandt DM i 2011, skal til VM i Leipzig til sommer

Herningsholm Erhvervsskole stiller med hele to deltagere til VM i Leipzig. Udover murer Mathias Nielsen er industritekniker Nick Madsen fra LPM i Ølgod nu blevet udtaget som den anden danske deltager i industriteknik.

- Det er rigtigt fedt. Jeg skal lige vænne mig til tanken, men jeg er klar på udfordringen, siger Nick Madsen.

Nick Madsen vandt DM i Skills, der er Danmarksmesterskaberne for unge håndværkere, i 2011, hvor Danmark ikke deltog ved VM.

Danmark kan i år stille med deltagere i to kategorier inden for industriteknik, og der blev dermed plads til en deltager udover dette års DM-vinder.

Valget faldt på Nick Madsen, der i 2012 fik Metalindustriens Lærlingepris.

- Det er et kæmpe skulderklap at være blevet udtaget, og det bliver spændende at se, hvordan de gør tingene andre steder og at arbejde under så stort et pres, siger han.

Virksomheden bakker op

Nick Madsen blev udlært sidste år fra LPM i Ølgod, hvor han også arbejder i dag. Man behøver ikke være under uddannelse for at deltage i VM, man må bare ikke være ældre end 22 år.

- Min arbejdsplads synes, det er godt, at jeg er blevet udtaget, og de bakker op om det, siger den 21-årige industritekniker.

Nick Madsen er klar over, at han kommer til at bruge noget af sin fritid for at blive klar til VM i juli.

- Jeg ved, der ligger noget forberedelse og træning bag, men jeg skal nok blive klar, siger Nick Madsen.

Nick Madsen startede som fejedreng hos LPM og fik her fanget sin interesse for industriteknikerfaget.

- Jeg syntes, det så spændende ud. Vi arbejder både med programmering på computere og et håndværk, så vi bruger både vores hoved og hænder, og det tiltalte mig, siger han.