Landets næstbedste

HTH Køkkener - Nobia Danmark fik en andenplads i finalen af den nationale Årets Læreplads 2013

Landets allerbedste lærepladser blev torsdag den 28. november hyldet i den nationale finale af Årets Læreplads hos Danske Erhvervsskoler i København.

HTH Køkkener - Nobia Danmark var blandt de tre finalister og fik en flot delt andenplads sammen med Intersport - Rohleder i Sønderborg efter førstepladsen – Restaurant Fakkelgaarden i Kruså.

 

425 havde indstillet
I alt havde 425 elever indstillet deres lærepladser rundt om i landet. 33 af dem var blevet kåret lokalt af deres erhvervsskoler, og det var blandt de 33 indstillinger, at Danske Erhvervsskoler skulle finde de tre finalister og endeligt én vinder.

- I dag har vi fokus på de gode praktikpladser. Uden jer virksomheder ville der ikke være erhvervsuddannelser. Hvis ikke der var gode praktikpladser, kunne vi ikke rekruttere elever til erhvervsuddannelserne. Den faglærte arbejdskraft skal hele tiden være dygtigere og bedre, så hvis ikke uddannelsen i virksomheden er i top, så klarer vi os ikke. Men heldigvis er der mange gode virksomheder og gode elever, sagde Lars Kunov, der er direktør i Danske Erhvervsskoler.

Styr på tingene
Vindertalerne blev leveret af premierløjtnant Lars Bigaard Villekjær fra Air Control Wing i Karup, der blev Årets Læreplads sidste år.

I talen til HTH Køkkener - Nobia Danmark blev der lagt vægt på det engagement, som driftsleder Hans Graversen har i sit arbejde med og for virksomhedens lærlinge og for det sociale ansvar, som virksomheden tager ved at have det samme antal lærlinge nu som før krisen.

- En arbejdsplads, hvor der både er styr på tingene, et socialt engagement og en synlig og tydelig ”mester” og samtidig tager man et samfundsansvar trods krisen, lød det i talen.

Stort ansvar
På Herningsholm Erhvervsskole er uddannelsesdirektør Nils Hedegaard helt på linje med Lars Kunov.

- I vekseluddannelsessystemet i erhvervsuddannelserne er det af største vigtighed, at der er et stærkt samarbejde mellem erhvervsskolerne og virksomhederne med det fælles, at uddanne fremtidens dygtige håndværkere til det danske arbejdsmarked. Vi er glade for, at en virksomhed som HTH Køkkener er med helt fremme blandt de bedste lærepladser og får denne anerkendelse. De tager et stort ansvar for oplæringen og har uddannet mange elever igennem årene, siger Nils Hedegaard.

 Herningsholm Erhvervsskole fik 21 indstillinger til Årets Læreplads.
- Det er rigtigt positivt, at så mange af vores elever er glade for deres læreplads og også vil vise det ved at indstille dem til denne pris, siger Nils Hedegaard.