Lokale mesterskaber for unge håndværkere er i gang

Onsdag den 9. september gik starten for de dygtige unge håndværkere, der deltager i årets lokale mesterskaber i Skills

I dagene 9. og 10. september 2015 har udvalgte erhvervsskoleelever ekstra travlt, når de lokale mesterskaber i Skills afholdes på Herningsholm Erhvervsskole. Der er gang i alt fra træ og metalrør til ledninger og mursten, når der i år er deltagere fra fagene murer, tømrer, bygningssnedker, elektriker, vvs energispecialist og industritekniker.

Konkurrence tænder deltagerne

Deltagerne er udvalgt af deres faglærere, og eleverne er enige om, at det er sjovt at dyste mod hinanden.

- Det er sjovt og en udfordring at være med i en konkurrence. Det er spændende at se, hvor langt man kan gå, siger Bo Skjærris Jakobsen, der stiller op inden for smedefaget.

Emil Andrup Andersen er ved at bukke metalrør, da opgaven er at lave en varmeinstallation med et minimum af samlinger. Han er ved at uddanne sig til vvs energispecialist.

- Det er en sjov udfordring og sjovt med noget konkurrence. Det er udfordrende med tilskuere, når vi står og arbejder, men det er også ret fedt, siger Emil.

For en af deltagerne er der gensynsglæde ved konkurrencen. Bygningssnedker Daniel Bundgaard Pedersen deltog også i Skills sidste år, hvor han kom helt til DM og scorede en flot 5. plads.

- Jeg er blevet hurtigere til at lave nogle af opgaverne i hverdagen. Det er fedt at være med til Skills igen i år, og jeg håber på at nå til DM igen, siger Daniel.

De bedste skal kåres

Alle 26 elever kæmper for at blive kåret som lokal mester inden for netop deres fag. Afgørelsen falder torsdag kl. 14, når deltagerne har fået bedømt deres opgaver af dommerne. Vinderne kåres i forbindelse med afslutningen på "Skills - erhvervsskolernes dag", som løber af stablen torsdag den 10. september på Herningsholm Erhvervsskole.

De bedste elever går videre til de regionale mesterskaber i Skills, som afholdes senere i september og i oktober. Her har de mulighed for at kvalificere sig til danmarksmesterskaberne, hvor unge håndværkere fra hele landet dyster mod hinanden.