Maskinsnedkeren Lukas i skarp træning til Skills

Team Herningsholm: Lukas Brorfelde glæder sig til DM-oplevelsen og udfordringerne ved opgaven, når han som maskinsnedker repræsenterer Herningsholm Erhvervsskole ved DM i Skills 2017

Lukas Brorfelde er 21 år og fra Hvidovre. Og en stolt DM-deltager.

- Jeg var med til Talent Camp på skolen i juni, og derefter blev jeg udvalgt til at deltage i de regionale mesterskaber. Jeg vil gerne deltage i Skills, fordi det giver noget faglig erfaring, og jeg får mulighed for at udvikle mig, siger Lukas.

Til kamp ved maskinerne

Den unge håndværker skal kæmpe mod landets allerbedste i håbet om at blive kåret som Danmarks bedste maskinsnedker. 

- Altså, jeg vil da gerne være etter, men jeg går ikke så meget op i det. Jeg synes bare, at det er fedt at være med. Det er jo en stor oplevelse, og man får mange nye indtryk, siger Lukas.

- Skills giver nogle gode erfaringer og spændende oplevelser. Jeg får lov til at opleve, hvad faget har at byde på ud over det, vi laver hjemme på værkstedet.

En udfordrende opgave

Til daglig er Lukas i lære ved Malte Gormsen i Herlev, hvor han hovedsageligt arbejder med CNC-teknologi og laver inventar til restaurationer og hoteller. Derfor er DM-opgaven en ekstra svær udfordring.

- Vi skal lave en vugge. Den er ret avanceret, og man skal lave flere operationer på samme emne. Der er meget bearbejdning, så man skal have gang i mange maskiner. Komponenterne er også noget tyndere, end jeg er vant til, så de er sværere at arbejde med, forklarer Lukas om opgaven, som deltagerne fik udleveret nogle måneder før DM.

Maskinsnedkeren er da også klar over, hvor han skal sætte ind med træningen.

- Det er jo med at træne de sværeste processer. Så jeg øver det, jeg har svært ved. Men det er lidt et problem, at vi ikke har så mange af maskinerne hjemme på værkstedet. Heldigvis skal vi ind på skolen og træne i uge 2 og 3. Jeg håber på, at jeg kan nå at lave hele opgaven, så jeg har en idé om, hvor lang tid det tager, siger Lukas.

Lyden i træet

Den avancerede opgave er lige noget for Lukas, der har en klar drøm for fremtiden.

- Jeg vil rigtig gerne være selvstændig, og jeg har en drøm om at udvikle elegante og innovative højttalere. Jeg interesserer mig også for lys og lyd, så jeg vil gerne lave et produkt, der kombinerer elektronikken med træet, siger den dygtige håndværker.