Med vvs-energispecialisterne til de regionale mesterskaber i Skills

Seks unge elever på uddannelsen til vvs-energispecialist er mødtes på Herningsholm Erhvervsskole for at kæmpe om en plads til DM i Skills

Netop nu er skuemestrene i gang med at vurdere resultaterne af den opgave, som seks unge håndværkerlærlinge har arbejdet på onsdag og torsdag den 28. og 29. oktober, hvor de regionale mesterskaber inden for faget vvs-energispecialist er blevet afholdt på Herningsholm Erhvervsskole.

Deltagerne, der kommer fra Tech College Aalborg, Aarhus Tech og Herningsholm Erhvervsskole, har arbejdet med at lave en vand- og varmeinstallation, hvor det gælder om at lave færrest mulige samlinger.

- Det er en meget ambitiøs opgave, så de har virkelig arbejdet hårdt. De skal lave mange buk med stor præcision, for målene skal være inden for to millimeters tolerance, siger Flemming Kallehave fra Tech College Aalborg.

Blikfang på sidelinjen

Sammen med energispecialisternes regionale mesterskaber dyster tre lærlinge inden for faget vvs-blikkenslager. De kan dog kun vinde håneretten som regionsmester, da vvs-blikkenslagerne ikke er repræsenteret ved DM i Skills.

- Vi har lavet et samarbejde med Tech College Aalborg og Aarhus Tech om at have vvs-blikkenslager med som opvisningsfag, fordi vi gerne vil vise, hvad blikkenslagerne laver, siger Jacob Næsby Andreassen, der er faglærer på Herningsholm Erhvervsskole.

Den bedste blandt de konkurrerende vvs-energispecialister findes i løbet af eftermiddagen torsdag og sikrer sig en billet til DM i Skills, der afholdes i Fredericia den 4.-6. februar 2016.