Når sproget bliver en leg

Karma. Håndbold. Jolle. Sodavand. Blomme. Søgefelt. Bøger. Skosål. Chips. Kjoler. Bankboks – det er der da noget, der hedder, ikk’?

Ordene flyver rundt i klasseværelset, hvor de 21 elever fra 7.a på Lind Skole er delt op i hold og dyster om hurtigst at gennemskue, hvilke ord der er gemt i de hjemmelavede spil Word Around. Sammen med deres klassekammerater i årgangen er de til Leg med Sproget på Herningsholm Erhvervsgymnasium tirsdag den 6. oktober.

De 66 elever fra Lind Skole får en hel dag med fokus på, hvordan de kan bruge sproget i deres hverdag og ved præsentationer i for eksempel skolen. Sprogets mange facetter og muligheder kommer til udtryk i formiddagens opgaveløb, hvor eleverne får udfordret deres kropssprog, mimik og digterevner. Det bliver også til en lille introduktion til det kinesiske sprog, hvor selve tonerne i sproget også spiller en rolle for betydningen.

Efter en velfortjent frokost er det tilbage i klasserne til en omgang undervisning i retorik. Som resten af dagen er det veloplagte HHX-elever fra 2.d, der styrer løjerne. Folkeskoleeleverne får testet deres retoriske evner i eftermiddagens opgave, hvor det gælder forberedelse af konfirmationstalen, som de måske får brug for til foråret. Dagen sluttes af med den helt store udfordring, når talen med en vis bæven skal holdes foran hele klassen.