Innovation på HHX kan sælge hygge

HHX-elever fra Herning og Ikast er i fuld gang med de sidste forberedelser til de regionale mesterskaber i Company Programme i Viborg

Hele 21 unge virksomheder startet af elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium er klar til at præsentere deres virksomhedsidé, når der er regionale mesterskaber i Company Programme i Viborg torsdag den 9. marts.

Med i den hårde konkurrence er også Concept of Hygge. 

- Det trender helt vildt lige nu med Nordic Living, så vi ser en mulighed for at sælge en lille bid af den danske kultur til udlandet. Derfor har vi sammensat en kasse med for eksempel spil, lys og lækkerier, som skal hjælpe modtageren med at få oplevelsen af den berømte, danske hygge, forklarer salgschef Alexander Munksgård Pedersen.

Sammen med klassekammeraterne Sarah Thalund Madsen, Julie Mikkelsen og Christoffer Bohnsen har han lagt mange timers arbejde i at skabe virksomheden.

- Det kræver meget af ens fritid, men det er en ret fed følelse, når man er færdig. Det er sjovt at få frie hænder til at produktudvikle og starte sin egen virksomhed. Der er et stort pres på os i konkurrencerne, men vi oplever samtidig så mange succeser, siger Alexander Munksgård Pedersen.

Innovationen bag konkurrencerne

Selvom det kræver mange interessetimer at imponere i konkurrencesammenhæng, starter idéudviklingen blandt eleverne, når der står innovation på skoleskemaet.

- Det er her, undervisningen møder virkeligheden. Her får eleverne lov til at vise deres kompetencer over for personer fra erhvervslivet, og når eleverne er til konkurrencer, diskuterer de deres virksomhed med erhvervsfolk. Tilbage i klasselokalet giver det en meget autentisk og differentieret undervisning, fordi den enkelte gruppe arbejder med de udfordringer, som netop deres virksomhed står overfor, forklarer Henrik Graversen, der står bag innovationsundervisningen.

- Innovation adskiller sig ret meget fra de andre fag. Eleverne lærer, hvordan de håndterer nederlag ved at se på, hvordan de kan rette op på deres fejl og bruge nederlagene til noget positivt. I innovation er succeskriteriet, hvordan eleverne klarer sig uden for skolens mure, siger Henrik Graversen.  

Ved det regionale mesterskab dyster i alt 33 hold om en billet til den nationale finale: Company Programme - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab den 21. april. 21 af de deltagende hold er fra HHX i Ikast eller Herning.
Hele 220 hold var oprindeligt med udskillelsesløbet i Region Midt.