Nyudklækkede EUX’ere skrev historie

10 unge EUX’ere dimitterede torsdag den 22. december fra Herningsholm Erhvervsskole

Dannebrog vajede mod en skyfri himmel, da stolte familier, mestre og lærere var mødt op for at fejre de 10 EUX’ere ved dimissionen den 22. december

Med afslutningen af deres EUX-uddannelse skrev de 10 unge håndværkere med den grå hue historie. De er nemlig de første på Herningsholm Erhvervsskole til at afslutte uddannelserne til EUX-smed, EUX-elektriker og EUX-industritekniker. 

Egon Nykjær fra Dansk Metal Herning og næstformand i skolens bestyrelse var gæstetaler ved dimissionen.

- En uddannelse er ikke noget man får foræret. Det ved I om nogen. Det kræver en indsats. En indsats I vil få glæde af i jeres fremtidige, og lange, arbejdsliv. Hvad enten det bliver som faglærte, eller om I vælger at læse videre.
Hvad I skal arbejde med, har I nok en ide om. Men I vil givetvis også komme til at lave noget, vi ikke kender til i dag. Sikkert er dog, at I helt sikkert får brug for alt det, I har lært ved at gennemføre to uddannelser på én gang, sagde Egon Nykjær i sin tale til EUX’erne.

Højt fagligt niveau

Herefter fik dimittenderne overrakt deres eksamensbeviser og deres svendebeviser, inden uddannelseschef Martin Holmgaard tog over. 

- I har som EUX-elever vist det brede spænd, som en EUX-uddannelse er. Det er både højt teoretisk niveau i de gymnasiale fag, hvor 3 af jer har fået over 10 i eksamensgennemsnit, til det rigtigt høje fagfaglige niveau, som mange af jer har præsteret i forbindelse med prøver og til DM i Skills. Jeg har nydt at følge jer igennem jeres uddannelsesforløb. Det har været en god og meget interessant oplevelse, og derfor var det også en særlig dag i tirsdags, da flaget blev hejst, og I på skift fik jeres EUX-studenterhuer på, sagde uddannelseschef Martin Holmgaard i sin tale til dimittenderne.

Til dimissionen uddeles også de to EUX-priser: ”Den gode kammerat” og ”EUX-prisen”.

Prisen som ”Den gode kammerat”, der er indstillet af eleverne selv, gik til Kristoffer Staugaard Kirkeby.

EUX-prisen med tilhørende legat på 2500 kroner gik til Lennart Albin Laursen med følgende begrundelse:

EUX-elev Lennart Albin Laursen har gennem sit EUX-forløb vist særlig grad af lyst, evne og vilje til forene det gode håndværk med det høje teoretiske niveau. Det kommer bl.a. til udtryk gennem en særdeles flot afsluttende svendeprøve og projekter lavet i bl.a. teknikfag, eksamensprojekt og industriteknologi.