Sproglig legeplads på erhvervsgymnasiet

Snejbjerg Skoles 7. klasser fik tirsdag den 7. oktober undervisning i retorik og kropssprog samt indspark til konfirmationstalen af 2. B fra HHX Herning, da Herningsholm Erhvervsgymnasium bød indenfor til den første udgave af ”Leg med sproget”

- Det lyder ikke så godt det der. 

- Det der passer bedre i slutningen.

Julie Svendsen, Maria Eg, Michelle Bach, Thien Ngo og Nikolaj Christiansen fra 7. C på Snejbjerg Skole er ved at lægge sidste hånd på en tale, de om få minutter skal fremlægge for resten af deres hold. Sammen med resten af syvende årgang på Snejbjerg Skole er de til ”Leg med sproget” på Herningsholm Erhvervsgymnasium. 

Gruppen har fået en case med en præsentation af en familie, og ud fra den case, skal gruppen skrive en konfirmationstale. Inden arbejdet har de først spillet et sprogspil og fået undervisning af elever fra 2. B i både retorik, præsentationsteknik og kropssprog.

- Det var sjovt at få undervisning af gymnasieeleverne. De var gode til at gøre det spændende, siger Julie Svendsen.

- Vi har lært, at vi ikke må stå med krydsede arme og ben, når vi holder tale, og at vi ikke må røre ved vores ansigt, for så ser det ud som om, at vi keder os, siger Michelle Bach.

Lyttende 7. klasser

Også Julie Hagner fra 7. A på Snejbjerg Skole har fået inspiration med hjem.

- Det har været spændende med undervisning af nogen, der er næsten på vores alder, og jeg har fundet ud af, hvordan jeg skal skrive min egen konfirmationstale, siger hun.

Søren Stenum fra 2. B på HHX Herning har undervist nogle af 7. klasseseleverne i teori inden arbejdet med talerne.

- Det har været super hyggeligt. De har været meget medgørlige. De har lyttet, og det virker som om, de har lært noget, siger Søren Stenum, der også selv har lært noget.

- Jeg har forberedt mig meget og har lært meget af at skulle undervise. Det giver noget erfaring i at præsentere, og jeg har bedre styr på stoffet, hvis jeg skulle trække en tale til eksamen, siger Søren Stenum. 

Det er første gang, at Herningsholm Erhvervsgymnasium arrangerer ”Leg med sproget”, der er et tilbud til folkeskolernes 7. klasser.