Stjerneløb for nye gymnasieelever

Mandag, tirsdag og torsdag var der Stjerneløb ved Fuglsangsø, hvor alle nye gymnasieelever blev rystet godt og grundigt sammen.

- Det var fint at komme til at lære de andre at kende på en anden måde, siger Niklas Hansen fra 1. e, der var ude på Stjerneløbet torsdag.

Formålet med Stjerneløbet var at ryste de nye elever sammen. Øvelserne stillede krav til eleverne om at samarbejde, kommunikere og organisere. Eksempelvis skulle der løses en sudoku og ved en anden post skulle man ved hjælp af tre reb skabe et kvadrat med et kryds i.

Uddannelsesleder på HHX Ikast, Erik Sidenius, var tovholder på arrangementet.

- Vi vil give eleverne en god oplevelse og start på gymnasiet, hvor vi fokuserer på teambuilding og den positive gejst blandt eleverne, siger han.

Uddannelsesleder Anne-Marie Kristensen mener at dagen er det hele værd:

- Det er alle tiders for eleverne at opleve hinanden på en anden måde. Det giver et andet sammenhold i klassen bagefter, siger hun.

Tobias Madsen fra 1.e synes, det sværeste var en opgave, hvor man skulle stable 14 søm ovenpå et enkelt, men han satte stor pris på, at man fik lavet noget motion og hygget sig sammen med sin klasse. Han klassekammerat Philip Vesterby supplerer:

- Nu kan vi joke lidt mere med hinanden, siger han.