Største søgning til Herningsholms erhvervsuddannelser i 10 år

Rekordmange lokale unge har valgt at søge ind på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. Det viser nye ansøgningstal for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning.

323 ansøgere, som til sommer færdiggør 9. eller 10. klasse i grundskolen, har søgt ind på en erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.

Det er den største søgning til erhvervsuddannelserne i Herning, siden erhvervsuddannelserne fik ny struktur på grundforløbet ved EUD-reformen i 2015.

Grundforløb 1 giver helt unge elever introduktion til flere forskellige erhvervsuddannelser, før de lægger sig fast på en bestemt.

"Vi er utrolig glade på de unges vegne, fordi de kan se frem til en spændende uddannelse, der åbner døre til masser af karrieremuligheder. Faglærte og deres færdigheder er i stigende grad efterspurgte," siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

 

Fremgang på 61 % siden 2017
Bunken af ansøgninger fra unge, der afslutter 9. eller 10. klasse, fortsætter en positiv tendens på erhvervsuddannelserne. Her er tilmeldingstallet vokset med hele 61 % siden 2017.

Om årsagerne til fremgangen siger Allan Kortnum:

"Et tæt samspil med grundskolerne, virksomhederne, kommunerne og erhvervsrådet i området kan være en del af forklaringen på, at flere unge har fået øjnene op for erhvervsuddannelserne. Samtidig må jeg sende en ros til Herningsholms dygtige undervisere og i det hele taget hele økosystemet rundt om erhvervsuddannelserne. Der bliver virkelig trukket i samme retning."

 

Et samlet campusområde på Lillelundvej
Herningsholm har igennem flere år sat alle kræfter ind for at højne skolens studiemiljø og kvaliteten af uddannelserne. Blandt andet har erhvervsskolen etableret et fitnesscenter, som eleverne frit kan benytte.

Og efter sommerferien indvies 77 nye enkeltværelser på skolehjemmet i Herning, så man er klar til at udvide fællesskabet med en ny gruppe elever, når Herningsholm Landbrugsskole slår dørene op i sommeren 2025.

Side om side med BRFfondens nye håndværkskollegium vil Herningsholm med støtte fra A.P. Møller Fonden opføre et stort fælleshus de kommende år. Det skal fungere som et mødested for unge på tværs af de forskellige uddannelser, hvor de kan dyrke fællesskabet gennem en masse aktiviteter.

"Udviklingen af Skills City på Lillelundvej i Herning med alle de nye tiltag gør, at fremtiden tegner lys for erhvervsuddannelserne og ikke mindst de unge, der vælger at gå denne vej," siger Allan Kortnum.

 

Antal ansøgere til erhvervsuddannelserne - Grundforløb 1

 

ÅRAntal ansøgere
2015229
2016224
2017201
2018283
2019314
2020307
2021299
2022300
2023312
2024323