Stort fremmøde til Talentcamp 2023

114 unge fra ind- og udland er i denne uge samlet på Herningsholm for at blive dygtigere til deres håndværk.

Årets Talentcamp har 89 danske deltagere fra 11 forskellige erhvervsskoler og 25 udenlandske deltagere fra 7 lande, der alle har taget turen til Herning.

Deltagerne får kyndig sparring og vejledning af ca. 30 landstrænere, trænere og hjælpetrænere inden for i alt 9 håndværksfag.

 

Disse fag er:

  • Industriteknik
  • Møbelsnedker
  • Bygningssnedker
  • Maskinsnedker
  • Tømrer
  • Murer
  • Flisemurer
  • VVS-energispecialist
  • Blikkenslager

 

"Selv de dygtigste kan blive dygtigere. Nogle ønsker at udvikle deres grundniveau, andre ønsker at afprøve nye teknikker, materialer eller teknologier og andre bruger ugen som træning frem mod EuroSkills eller WorldSkills," siger uddannelsesdirektør Martin Holmgaard.

 

Herningsholmer på vej til EuroSkills

I tømrerværkstedet står Jacob Munkgaard Sørensen, tømrerelev på Herningsholm, der som vinder af DM i Skills skal dyste i sit fag til EuroSkills i Polen senere på året.

Han arbejder på VM-opgaven fra Basel 2022, som indeholder en bred vifte af elementer.

"Det er sandsynligt, at de elementer, vi kommer til at møde til EuroSkills, minder lidt om VM-opgaven. Så det er god træning, tænker jeg. Jeg kan godt mærke, at det kommer nærmere. Jeg bliver mere og mere spændt," forklarer Jacob.

Udover talenttræningen i værkstederne får deltagerne rig mulighed for at få nye venner, da der i ugens løb er en række fælles aktiviteter.

"Vi er mange, som deler den samme passion for faget. Det er meget fedt," siger Jacob.

 

Landstræner holder skarpt øje

I den travle murerhal på Herningsholm er der en summende aktivitet.

Træner fra murerlandsholdet Finn Pedersen holder skarpt øje med fem talentfulde murerlærlinge, der også forbereder sig til EuroSkills.

Årets Talentcamp har tiltrukket flere deltagere fra hele Europa.

"Her er flere, end der plejer, så vi har ud over vores danske deltager Lukas fra Herningsholm også en franskmand, en østriger, en polak og en hollænder," bemærker Finn Pedersen.

Deltagerne øver sig blandt andet på at mure en lille model af Toblerone-bjerget Matterhorn i Schweiz – en opgave der går igen over hele Europa, fordi den svær, men god at træne på.

Landstræneren er bevidst om presset, der hviler på de unges skuldre.

"Hvis noget går galt, så er det mig, der får ballade. Det er jo altid træneren i fodbold, der bliver fyret først. Det ved jeg da godt," siger han med et smil.