Strålende talenter

I uge 27 har Herningsholm Erhvervsskole slået dørene op for den årlige Talentcamp for elever med særlig talent for deres fag

Mens sol skinner på en lyseblå himmel og termometret afgjort viser sommer og dermed ferie lige om hjørnet for de fleste, har 67 unge håndværkertalenter valgt at sætte hinanden stævne indendøre, for der, under kyndig vejledning af faglærere og landstrænere inden for deres håndværk, at slibe og polere deres talent, så det skinner i de aller klareste skills-farver. 

Et talent skal dyrkes

Ordet talent er i sin oprindelse betegnelsen på en vægtenhed, som man brugte i oldtiden, og det er blandt andet gennem Det nye testamentes lignelse om De betroede talenter, at ordet har fået sin nutidige betydning af anlæg og særlige evner.

Et talent er altså noget, der skal bruges, dyrkes og udvikles for fortsat at have værdi, og det er det, de dygtige unge håndværktalenter har sat sig for at gøre. 

Eleverne er fordelt inden for håndværksfagene: murer, flisemurer, snedker, maskinsnedker, tømrer og industritekniker, og ud over danske håndværkerelever er der også besøg fra Rusland og Storbritannien.

Man får gode råd og tips af lærerne 

Daniel McBurney, 19 årig flisemurerelev fra Nordirland, er en af dem, der har taget turen til Danmark for at deltage i Talentcamp på Herningsholm.

-Det er en rigtig god oplevelse at være her. Man får en god indsigt i, hvad man er oppe imod i forhold til at skulle deltage i World Skills, og så får man gode råd og tips af lærerne, fortæller Daniel McBurney.

En anden, der har krydset vand for at være med på Talentcamp, er 21 årige Heidi Christiansen, der er murerelev fra EUC Sjælland og vinder af de lokale mesterskaber i Skills for murere.

-Det er fedt at være her. Altså jeg er her fordi, det er min interesse, og fordi det er fedt at se og lære af de andre, siger Heidi Christensen om sin begrundelse for at deltage i Talentcamp 2018.

Lasse Eriksen, 19 årig industriteknikertalent fra Mercantec i Viborg, hørte om Talentcamp gennem sin leder.

-Jeg er med, blandt andet fordi jeg vil bruge det som forberedelse til svendeprøven og få nogle redskaber til de situationer, jeg der kommer i, forklarer han og fortsætter.

-Jeg er rigtig glad for at være her. De er gode til at lære fra sig, lærerne her.

I løbet af ugen vil der om aftenen desuden være forskellige sociale aktiviteter for deltagerne såsom grill og go-kart-løb indtil sidste dag, fredag, hvor håndværkereleverne rejser hjem med rygsækken fulde af oplevelser og måske også med et talent, der stråler endnu klarere end før.