Tag ansvar, studenter!

78 studenter dimitterede fredag den 28. juni fra HHX Ikast og fik inden ord med på vejen af både rektor, uddannelsesleder, medstudent og tidligere elev

Tre års gymnasietid sluttede fredag den 28. juni med dimission på HHX Ikast for 78 lettede, lidt trætte og først og fremmest glade studenter.

Uddannelsesleder Erik Sidenius bød velkommen og havde også æren af at sende studenterne ud i verden og runde arrangementet af.

Inden da var der et festligt program med tale ved rektor Marie Lund, der blandt andet nævnte vigtigheden af uddannelse i en verden, hvor ungdomsarbejdsløsheden er på dagsordenen. Men også vigtigheden af at turde tage nogle chancer, som hovedmændene bag Young Enterprise virksomheden ”New QReation”, der udskød deres studentereksamen et år for at følge iværksætterdrømmen sideløbende med HHX-uddannelsen.

Traditionen tro var der også tale fra en tidligere elev. Flemming Storgaard var en del af første årgang, eller ”førsteholdet”, som han kaldte det, på HHX Ikast, og er i dag økonomidirektør i Ikast-Brande Kommune.

- Da jeg modtog mit HHX-bevis, havde jeg ikke troet, at jeg skulle stå her og holde tale, sagde Flemming Storgaard, der efter HHX læste HA og blev revisor og derefter læste HD og blev cand.merc.

- Nutidens krav er ikke blevet mindre, og 10 procent af de unge i Ikast-Brande Kommune er arbejdsløse. Så mit råd til jer skal være: ret ryggen, vær synlige og tag ansvar. Jeg håber, at I vil følge den vej, som HHX har lagt for jer, sagde Flemming Storgaard.

Året elevtale blev holdt af Peter Høj, der også modtog en boggave for at afslutte sin studentereksamen med det højeste snit – 11,7.

 - Vi har haft mange mindeværdige oplevelser sammen. Vores forskelle har ikke skabt begrænsninger. Vi skal huske, at omveje også er veje, og nu bringer fremtiden os forskellige veje hen. Tak til jer studenter for opture, nedture, studieture, drukture, røvture og en helt masse andet gøgl, sagde Peter Høj.