Thomas Klausen delte ud af sine erfaringer

Jonas, Kamilla og Andreas var med til foredraget

Teorien i den virkelige verden

På HHX Ikast er det en vigtig del af uddannelsen, at teorien bliver omsat til praksis, og at undervisningen bliver krydret med besøg fra erhvervslivet

Handelsgymnasiet – HHX Ikast havde tirsdag besøg af administrerende direktør i Dansk Mode og Textil Thomas Klausen, der fortalte 3. årseleverne om udfordringerne i den danske mode- og tekstilbranche som optakt til en større opgave over emnet ”En verden i opbrud” i ”Det internationale område” (DIO).

Thomas Klausen, der selv har været elev på HHX Ikast, fortalte blandt andet eleverne om det specielle ved Ikast-, Brande- og Herningområdet i forhold til tekstilindustrien, da 50 procent af den danske tekstilproduktion udspringer her fra området.

Nærværende foredrag

Også social ansvarlighed, udfordringer ved at eksportere til BRIK-landene, kommunikation, markedsføring og internethandelens udfordringer og muligheder blev berørt under foredraget.

- Det var super spændende at høre om. Han tog udgangspunkt i Ikast-området, så det blev meget nærværende. Arbejdsforhold, som han også berørte, har vi arbejdet med i engelskundervisning, så vi fik sat teorien i relation til virkeligheden, siger Kamilla Larsen fra 3. hhx, der suppleres af klassekammeraten. 

- Han fortalte om og spurgte ind til de emner, som vi har haft om i undervisningen, så det fungerede egentlig også som en form for repetition, siger Jonas Gjørup.

For Andreas Bentzen gav foredraget inspiration til DIO-opgaven.

- At se det i praksis, som vi arbejder med i klasselokalet – det er spændende. Jeg blev meget inspireret af oplægget og overvejer at skrive om tekstilindustrien i min opgave, siger han.

Vigtigt med inspiration

Det internationale område (DIO) samler fagene engelsk, dansk, historie og international økonomi. 

Jonas Gjørup har endnu ikke besluttet sig for, hvad han skal skrive om, men overvejer en opgave om, hvordan Tyrkiet vil se ud i fremtiden.

- Vi skal selv udforme en problemformulering og finde et emne, hvor der er noget, der er værd at undersøge. Det må hverken være noget, der er for abstrakt, eller noget, der er et oplagt svar på, og det er vigtigt, at vi får noget inspiration udefra, siger Jonas Gjørup.

- Generelt er det vigtigt, at man finder et emne, der er spændende for én, og som man har lyst til at arbejde med, siger Kamilla Larsen, der overvejer at skrive om, hvordan Kina får de fattige med, så der kan blive en middelklasse.

Andreas Bentzen fik udover inspirationen til opgaveskrivningen også inspiration til sit videre forløb, når studenterhuen er sat på til sommer.

- Thomas Klausen sagde, at hvis man har lyst til at komme til udlandet, så skal man gøre det, siger Andreas Bentzen.   

Hør mere om HHX Ikast, studieretningerne, kammeraterne og DIO på lørdag den 25. januar, når Handelsgymnasiet – HHX Ikast holder åbent hus på Bøgildvej 12 kl. 10-12.