Valgdebat på Herningsholm

Herningsholm Erhvervsskole dannede torsdag den 11. juni rammerne for en valgdebat arrangeret af LO Ungdom, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO)

I panelet af politikere var der deltagere fra alle politiske partier undtaget Konservative, og debatten blev styret med hård hånd af stand up komiker Valdemar Pustelnik, der med kvikke kommentarer fik sat politikerne på plads, når de blev for ”politiker-agtige”.

- I snakker 2020- og 2050-planer, jeg og de fleste andre herinde ved ikke engang, hvad vi skal lave i weekenden, lød det fra ordstyreren. 

Omkring 100 elever deltog, og spørgsmålene var mange og skarpe. Eleverne ville blandt andet gerne have de ni politikere til at svare på spørgsmål som: Hvad vil I gøre for at skaffe flere praktikpladser? Hvordan gør vi danskerne mere konkurrencedygtige? Hvordan vil i sikre, at det bliver mere fordelagtigt, at investere i bæredygtig energi? Er gymnasiet ikke blevet lidt for opreklameret? Skal der ikke være bedre vilkår på plejehjemmene end i fængslerne?