Videnskabsklubben tiltrækker små, nysgerrige 'miniforskere'

Hvor hurtigt kan du skrælle en banan og skære den i fire stykke uden at bruge tommelfingeren?

Det er ikke helt nemt, men netop hvad der blandt andet skal eksperimenteres med, når 12 folkeskoleelever hver onsdag i løbet af efteråret møder ind i Videnskabsklubben på Herningsholm Erhvervsgymnasium og bliver små 'miniforskere'.

Klubben er en del af en landsdækkende succes, hvor nysgerrige børn med interesse for verden omkring sig kan gå til en fritidsaktivitet med naturvidenskaben som omdrejningspunkt.

Det er første gang, at Herningsholm udbyder Videnskabsklubben, der i år er for elever i 4. klasse, som ønsker at blive klogere på primater – også kendt som menneskeaber.

"Jeg vil gerne prøve noget nyt, lære noget mere og få nye venner. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til at lære om primater," siger Emma Rrahmani, der til daglig går i 4. klasse på Midtjyllands Friskole i Herning. 

 

DNA og evolution på programmet

Folkeskoleeleverne bliver 'miniforskere' i forløbet om primater, hvor de får en grundlæggende introduktion til DNA og evolution af fire HTX-elever, som er undervisere i Videnskabsklubben.

Emilie Eskelund Bergdahl er én af underviserne, og hun glæder sig til at give de mindreårige en god oplevelse med den naturvidenskabelige tilgang, som er en del af hendes dagligdag på erhvervsgymnasiet.

"Det er meget spændende at være sammen med børnene om det naturvidenskabelige. Det er fedt at se, at de er interesseret og gerne vil lære om videnskaben – også selvom de ikke er ældre," siger hun.

Forløbet i Videnskabsklubben strækker sig over seks onsdage, hvor der hver gang er små forsøg og aktiviteter, der skal give folkeskoleeleverne mulighed for at lære mere om primater.