VM har ramt Leipzig

Unge håndværkere fra mere end 60 lande kæmper i disse dage om at blive verdens bedste inden for deres fag. To af dem er fra Herningsholm Erhvervsskole

Tirsdag aften var der åbningsceremoni, og onsdag morgen gik konkurrencerne i gang for de mere end 50 fag med deltagere fra det meste af verden.
Leipzig i Tyskland, der er vært for Worldskills 2013, summer af VM med store plakater rundt om ved byens stoppesteder og reklamesøjler, reklamer på taxierne og besøg fra andre verdensdele.

 Messeområdet, der lægger hus til Worldskills er cirka en kilometer fra den ende til den anden og det samme fra top til bund.
Men det bemærker deltagerne ikke. Hvad enten man er snedker, konditor, frisør, industritekniker eller murer, så er man så fokuseret på sin opgave, at man end ikke ænser, at der står 10 mennesker med øjnene rettet mod én.

Fakta om Worldskills

Danmark har været med siden 1999.
Det er blevet til i alt seks medaljer til Danmark.
Herningsholm Erhvervsskole har taget to medaljer hjem inden for murerfaget – bronze i 2007 og guld i 2011.

Danmark stiller med 17 deltagere inden for følgende fag: Bygningsmaler, Bygningssnedker, Flisemurer, Grafisk Tekniker, Industritekniker – drejning, Industritekniker – fræsning, Karrosseritekniker, Klejnsmed Kok, Konditor, Murer, Møbelsnedker, Personvognsmekaniker, Tjener, Tømrer, Vognmaler, Mediegrafiker

Der er to deltagere med fra Herningsholm Erhvervsskole: Murer Mathias Nielsen og industritekniker Nick Madsen, der stiller op i disciplinen fræsning.