45 EUX-studenter fejret ved Handelshuset

Flag, balloner og hvide huer med gråt og bordeaux bånd prydede festteltet ved Handelshuset, som torsdag den 22. juni dannede rammen om årets dimission for EUX Business.

45 nyudklækkede EUX-studenter med deres familie og venner lyttede, da uddannelsesleder Lenette Hylleberg indledt ceremonien med at rose årgangens to klasser.

"I har hver især demonstreret vilje og engagement og bevist jeres evner til at overvinde udfordringer og levere, når det gælder," sagde hun.

Hun gav studenterne gode råd med på vejen, og så pointerede hun, at de skulle bruge deres styrker i fremtiden – blandt andet vil studenternes digitale kendskab være til gavn i fremtiden.

"ChatGPT og lignende værktøjer kan være en nyttig ressource, der kommer til at spare tid og øge effektiviteten i mange forskellige sektorer og industrier – men det kan ikke erstatte erfaret viden og refleksion, som det enkelte menneske besidder," sagde Lenette.

Hun afsluttede sin tale ved at minde de studerende om, at de kommer til at spille en vigtig rolle i samfundets udvikling.

"Fremtiden er jeres, og jeg er sikker på, at I kommer til at gøre en forskel, uanset hvad der venter jer efter sommerferien," sagde Lenette.

 

Legat og særlig Herningsholm-pris

Traditionen tro bød dimissionen også på uddeling af et legat fra HK MidtVest, som sektorformand Lene Buhl overrakte til Cecilie Lafranz Nielsen fra T-klassen.

Ved samme lejlighed blev EUX Business-prisen uddelt. Den gik i år til Sofie Lind Bendix fra S-klassen på grund af hendes utrættelige engagement, faglige nysgerrighed og bidrag til den gode stemning.

Uddannelsesdirektør Martin Holmgaard fremhævede samtidig, at hun har fremragende sociale færdigheder og en enestående evne til at skabe positive relationer i klassen med sin smittende energi og venlighed.

"Fortsæt med at sprede glæde og venlighed omkring dig, for du gør en forskel. Stort tillykke med huen," sagde Martin Holmgaard.

Årets gæstetaler var Thea Lyng Thomsen, direktør for Bæredygtig Herning.