Clara og Gry vælger erhvervsuddannelse efter studentereksamen

Det er aldrig for sent at skifte spor og påbegynde en ny uddannelse. På Herningsholm har hver 5. elev taget en gymnasial uddannelse før tilvalget af en teknisk erhvervsuddannelse, og det er Clara Mygind og Gry Nielsen et godt eksempel på.

Lyden af en hårtørrer bryder latter og småsnak i frisørlokalet. 22-årige Clara Mygind har altid haft en lille drøm om at blive frisør, men da hun skulle vælge uddannelsesretning efter et efterskoleophold i 10. klasse, faldt valget på en STX-uddannelse.

"Alle, jeg kendte, tog en gymnasial uddannelse, så det gjorde jeg også, og så fortalte jeg mig selv, at jeg havde noget at falde tilbage på," siger hun.

Drømmen har altid været at blive frisør, så et par år efter gymnasietiden tog hun valget. Hun droppede den oprindelige plan om at læse statskundskab og søgte ind på frisøruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

"Jeg sagde til mig selv, at jeg ville stå op og være glad, og det er jeg nu," siger hun smilende.   

 

Nyudklækket student og nu tandklinikassistent-elev

I tandkliniklokalet holder hænder forsigtigt om mundspejlet og sonde, mens Gry Nielsen sidder på rullestolen og kigger på plastiktænderne i dukkens mund. For fem måneder siden fik hun sin studenterhue på hovedet og var nyudklækket HTX-student.

Hun har ligesom Clara Mygind tilvalgt en erhvervsuddannelse. Gry Nielsen kunne se mulighederne i at få en uddannelse, hvor teori og praksis bliver kombineret, og så mener begge elever, at det er til deres fordel at have den teoretiske erfaring med sig fra en gymnasial uddannelse. 

"På uddannelsen har vi undervisning om blandt andet celler, og der kan jeg bruge min viden fra HTX. Det meste er selvfølgelig helt nyt, men jeg er meget glad for mit valg om at begynde på tandklinikassistent-uddannelsen," siger Gry Nielsen.

Det er muligt at søge ind på alle erhvervsuddannelser, uanset hvilken gymnasial uddannelse man tidligere har gennemført. Det giver en eftertragtet position på arbejdsmarkedet, når studentereksamen kan kombineres med et svendebrev, og derfor giver Clara Mygind også et godt råd videre:

"Spring ud i det og bliv håndværker. Det er aldrig for sent. Du kan altid blive ved med at uddanne dig."