Flot andenplads ved DM i entreprenørskab

Elever fra Herningsholm har efterhånden en lang tradition for at bidrage med spændende startup-virksomheder til DM i entreprenørskab – Company Programme – og gårsdagens konkurrence var bestemt ingen undtagelse med en flot andenplads.

8 ud af de 45 hold, der deltog i finalen onsdag den 27. april, undervises til daglig på Herningsholm Erhvervsgymnasium. Her hersker en stærk iværksætterånd, som gennemsyrer skolens DNA. Og det blev endda præmieret med en flot andenplads til virksomheden Moving In.

Eleverne bag konceptet er Anders Trøst Gamborg og Camilla Kirstine Møller fra 2G samt Emma Bøge Midtgaard Pedersen fra 3D på HHX i Herning.

Moving In har fuld fokus på bæredygtighed, når de udlejer bæredygtige møbler til studerende – og så taler virksomheden ind i den virkelighed, som mange står over for, når de forlader gymnasiet:

"Moving In tilbyder en leasingordning af møbler, hvor studerende på bæredygtig vis kan indrette deres egen ungdomsbolig. Leasingaftalen gør ind- og udflytning nem og overskuelig og sætter tilmed et mindre aftryk på kloden," beskriver grundlæggerne bag startup’pen.

De tre elever bag Moving In brænder alle for iværksætteri, og så har de gennem forløbet opnået en helt særlig evne til at fungere som en gruppe:  

"Anders, Emma og Camilla har gennem arbejdet med Moving In vist, at de er tre enormt fagligt dygtige unge mennesker. Men de har også vist, at de er skarpe til at lede og fordele. Når de arbejder sammen, skal de findes deres roller, og her har gruppen været specielt dygtige til at bruge hinandens kompetencer," siger rektor Marie Kvist Lund med stor ros.

 

Kulmination på måneders skolearbejde

Da 173 elever fra hele Danmark mødtes til DM-finalen i entreprenørskab onsdag den 27. april, fik de mulighed for at præsentere de idéer, de har arbejdet benhårdt med i Company Programme siden august.

I år foregik finalen endelig – og i modsætning til de to foregående år – fysisk i Industriens Hus. Og selvom dét som bekendt ligger i København, så føltes bygningen alligevel som Truelsensvej i Herning.

Der var nemlig mange velkendte ansigter og skuldre at støtte sig op ad i løbet af den nervepirrende dag, hvor Herningsholm stillede med det største felt af unge talenter. Og flere dygtige undervisere havde også taget vejen til København for at heppe på de otte grupper:

"Alt dette kunne ikke lade sig gøre, hvis man ikke havde gode undervisere, der brænder 100 % for både entreprenørskabet, eleverne og skolen. Underviserne fungerer som rådgivere, som kan støtte eleverne, og som eleverne kan spørge til råds. Det er nødvendigt, og vores undervisere er brandgode til dét," understreger rektor Marie Lund.