Fremtiden har brug for "digitale indfødte"

Flag og farverige blomster pyntede i festteltet ved Handelshuset på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som torsdag d. 23. juni dannede rammen om årets dimission for EUX Business.

Med sine hvide huer med rødt og gråt bånd sad 68 nyudklækkede studenter lyttende, mens uddannelseschef Mona Syndergaard uddelte rosende ord til årgangens tre klasser.

"I kan være stolte af jer selv. Jeg er hvert fald stolt af at kunne sende jer ud i verden i dag," indledte Mona.

Hun gav studenterne gode råd med på vejen, og så pointerede hun, at de skulle bruge deres styrker i fremtiden – blandt andet studenternes digitale kendskab ville gavne i fremtiden.

"I er en generation af 'digitale indfødte', som ikke har oplevet en hverdag uden internet og mobiltelefoner. At kunne følge med og agere på diverse digitale og sociale platforme er I 100-meter-mestre i, og det er netop dét, der er brug for i fremtiden. Forhold jer nysgerrige og modige, og kast jeg ud i at afprøve nyt," tilføjede hun. 

 

Legat og ny særpris

Traditionen tro bød dimissionen også på uddeling af et legat fra HK MidtVest, som ungdomskonsulent Sanne Kristensen overrakte til Camilla Buch Nielsen.

Der var mere hæder, da en EUX Business-elev for første gang fik tildelt EUX Business-prisen Herningsholm. Den gik til Lucas Bjerg Munkholm for i særlig grad at have kombineret et højt teoretisk niveau med forretningsforståelse, nytænkning og faglig nysgerrighed. 

Årets gæstetaler ved dimissionen var Per Bomholt, Apprentice Responsible hos Bestseller.