Herningsholm udvider skolehjem med 77 nye værelser

En ny skolehjemsfløj på Lillelundvej i Herning skal til skoleåret 2024/2025 stå klar til, at 260 Herningsholm-elever kan overnatte.

Den gule hjelm sidder sikkert på hovedet af betonarbejderen, og hænderne arbejder omhyggeligt med at hænge de kraftige kæder fast på det rå betonelement. Få sekunder senere svæver den i luften og er klar til at blive monteret på 3. etage.

Betonelementerne får stykke for stykke en plads i det nye byggeri, der skrider planmæssigt frem på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Om 10 måneder skal de nuværende rå betonvægge danne rammen om 77 nye enkeltværelser på skolehjemmet på Lillelundvej. 

"Vi oplever en stigende interesse for vores skole, og derfor er det både godt og vigtigt, at der er fuld gang i udvidelsen af skolehjemskapaciteten i Herning. Den nuværende tilbygning af enkeltværelser forventes at være klar til indflytning ved skoleårets start i august 2024," siger Martin Lyhne Holmgaard, uddannelsesdirektør, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.  

 

Skolehjemselever samles på Lillelundvej

De nye faciliteter er allerede kærkomne. Nuværende elever efterspørger i stor stil en plads på skolehjemmet på Lillelundvej i Herning eller Agroskolen i Hammerum. Det betyder, at et rekordstort antal skolehjemselever overnatter på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. 

Med den nye skolehjemsfløj i 2024 rykker realiseringen af et samlet skolehjem også tættere på. Alle uddannelser på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier vil nemlig fra 2025 få adresse på Lillelundvej, når også landbrugseleverne fra Agroskolen i Hammerum får deres daglige gang i Herning.

Landbrugseleverne flytter ind i spritnye faciliteter på skolens nye landbrugsskole – den nyeste af sin slags i Danmark i 40 år. Bygningerne dertil står klar i 2025, hvilket også er målet for Håndværkskollegiet, som bliver nabo til Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. 

"Vores udvidelse af skolehjemmet skrider frem, og samtidig er der også fuld gang i byggeriet af Håndværkskollegiet i Herning, som Fonden for Håndværkskollegier opfører, hvor der er plads til 84 beboere. Samlet betyder det, at vores tidligere maksimale kapacitet af overnattende på Lillelundvej før var 178, men i 2025 kommer kapaciteten op på mere end 320 overnattende elever og lærlinge," siger Martin Lyhne Holmgaard, uddannelsesdirektør, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.  

 

Campusområde fuldendes

Der vil i de kommende år komme flere byggerier til på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som både overnattende og dagselever og lærlinge får glæde af.

Med en donation på 60 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden bliver skolens campusområdet fuldendt med et stort fælleshus, der skal være et mødested for elever på tværs af baggrund og uddannelsesretning.

"I sin helhed ændrer området karakter og ændrer form til noget, der minder om en by. Vi er derfor også meget begejstret over, at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte vores vision om et samlende campusområde med 60 millioner kroner. Vores ambition er at skabe Europas mest gennemførte og attraktive samfund for unge på erhvervsrettede uddannelser – både i og uden for skoletiden," siger Martin Lyhne Holmgaard, uddannelsesdirektør, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.  

Visionen for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers campusområde går lige nu under arbejdstitlen Skills City. Målet er, at fælleshuset står færdig og fuldender i 2027.